Archiefbeeld ter illustratie.
Archiefbeeld ter illustratie. Pixabay

Restaurant in Ede sluit zelf voorlopig om niet scannen QR-code

1 oktober 2021 om 17:22 Corona

EDE (ANP) Restaurant Family Vibe in Ede heeft vrijdagmiddag zelf de deuren gesloten om zich te beraden op een toekomst waarin ze aan de deur QR-codes moeten scannen. Het restaurant heeft dat de afgelopen week niet gedaan en kreeg daarvoor donderdag een dwangsom opgelegd van de gemeente Ede. ,,De gemeente Ede geeft aan niet anders te kunnen dan handhaven”, staat op de site van het restaurant.

Family Vibe is een restaurant waar mensen werken met een afstand tot de arbeidsmarkt. De eigenaars van het restaurant dachten daarom dat zij als dagbesteding een uitzondering op de nieuwe coronaregels voor de horeca zouden zijn, ook al omdat zij de 1,5 meter afstand in stand bleven houden. Maar na een waarschuwing woensdag kwamen boa’s donderdag een dwangsom opleggen.

,,We hebben een prettig gesprek met de gemeente gehad, maar we zitten in een onmogelijke spagaat. We willen voor iedereen onbeperkt toegankelijk zijn, maar moeten permanent sluiten als we boetes en dwangsommen moeten gaan betalen. Dat willen we de mensen voor wie wij zorgdragen niet aandoen”, aldus de directie van Family Vibe. Over twee weken neemt de directie een besluit over de toekomst.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie