(archieffoto Spirit-ODIK)
(archieffoto Spirit-ODIK) Bram van den Heuvel

ODIK nipt onderuit in Houten

2 oktober 2021 om 19:11 Korfbal

BARNEVELD- Ondanks een goede tweede helft heeft ODIK zaterdagmiddag in Houten verloren. Thuisploeg Victum was uiteindelijk met 18-17 net te sterk voor de ploeg van trainer Ruud van de Hoef. Op Sportpark Weteringhoek begon Victum sterk en stond het al snel op een 3-0 voorsprong. ODIK had moeite met het sterke verdedigende spel van de thuisclub en ging met een 10-7 achterstand rusten. In het tweede helft ging ODIK meer variëren en werd het steeds sterker. Bij een 18-17 achterstand kregen de bezoekers uit Barneveld nog enkele goede mogelijkheden op de verdiende gelijkmaker.

Ondanks de nederlaag was trainer Van de Hoef positief: ,,We hebben van een goede ploeg verloren die uitstekend kan verdedigen, maar wij hebben zeker na rust zeer goed gespeeld. Beide ploegen hadden hun huiswerk goed gedaan en waren aan elkaar gewaagd. In de rust hebben wat tactische aanpassingen gedaan en hadden we meer variatie en dynamiek en hebben we veerkracht getoond. Als de wedstrijd een paar minuten langer had geduurd, hadden we zeker een resultaat gehaald. Het is na vier speeldagen wel duidelijk dat wij in deze competitie geen wedstrijd meer makkelijk gaan winnen of verliezen. Alle ploegen zijn aan elkaar gewaagd en dat is ook geweldig voor onze ontwikkeling”.

Doelpuntenmakers ODIK: Milko van Golberdinge 7, Brandien van de Fliert 3, Bart Evers 2, Ard van der Pols 1, Melissa Bakkenes 1, Sandra van Winkoop 1, Cees Snoei 1 en Maarten Snoei 1.