Mia - Spirit
Mia - Spirit Rinus van Denderen

Ongekende zegereeks van Spirit eindigt in Amersfoort

2 oktober 2021 om 21:07 Korfbal

VOORTHUIZEN- Koploper Spirit heeft verrassend de uitwedstrijd tegen MIA verloren. Vooral door een slechte eerste helft was MIA met 25-22 te sterk voor de korfballers uit Voorthuizen. Het was na een ongekende serie van negentien overwinningen pas de eerste nederlaag voor Spirit in de veldcompetitie sinds juni 2019.

Als ongeslagen koploper en met ruime overwinningen in onderlinge duels in de competitie van vorig jaar (23-15) en de voorbereiding (25-17) was Spirit vol vertrouwen naar Amersfoort afgereisd. Hoewel Spirit nog wel op een 0-2 voorsprong kwam, was de eerste helft duidelijk voor de thuisclub. MIA was scherper, won de meeste rebounds en had een ongekend hoog schotpercentage. Dit tot ontevredenheid van trainer Jeroen van Brakel: ,,Wij begonnen niet scherp, niet gefocust aan de wedstrijd en werden in de eerste helft bij vlagen overklast door een heel sterk MIA. Uiteraard hebben we met time-outs en het wisselen van de heren geprobeerd het momentum te keren, maar dit lukte niet in de eerste helft”.

Met een 14-7 ruststand in het voordeel van MIA leek de wedstrijd halverwege al beslist, maar Spirit toonde in het tweede deel veel veerkracht en minimaliseerde het verschil al snel tot een achterstand van een punt. Bij een 22-21 tussenstand leken de bezoekers uit Voorthuizen op weg hun onverslaanbare status waar te maken, maar deze keer wist Spirit in de slotfase niet door te drukken met de verrassende 25-22 eindstand tot gevolg. Omdat ook Noviomagum de eerste nederlaag leed, is de spanning in de eerste klasse A na vier speeldagen optimaal en deelt Spirit nu met de tegenstanders van de komende twee weken de koppositie.

Van Brakel na afloop: ,,Het is wel weer even wennen dat we verloren hebben. Uiteraard kun je een keer verliezen, maar het is natuurlijk wel teleurstellend omdat wij kwalitatief beter zijn en niet scherp aan de wedstrijd zijn begonnen. Wij moeten leren om met de favorietenrol om te gaan, deze wedstrijd is dan ook een goed leermoment. Wij hebben de slag vandaag in de eerste helft en bij de rebounds verloren, maar hebben in het tweede deel wel veerkracht getoond. Zaterdag moeten we ons tegen medekoploper Victum herstellen!”

Doelpuntenmakers Spirit: Rens Terpstra 6, Richard van Beek 5, Lejon Bruinekreeft 3, Rosalie van der Stege 3, Yvette Doppenberg 2, Linda van Puurveen 1, Lieke Beckerman 1 en Justin Terpstra 1.