VVOP - Rood Wit
VVOP - Rood Wit Bram van den Heuvel

Verrassende derbyzege Rood-Wit’58 op VVOP in spektakelstuk

2 oktober 2021 om 21:40 Voetbal

VOORTHUIZEN- Rood-Wit’58 heeft vriend en vijand verrast door de derby tegen VVOP na een spectaculaire wedstrijd met 2-3 te winnen. Door de onverwachte nederlaag kent titelkandidaat VVOP met nul uit twee een belabberde competitiestart, terwijl Rood-Wit’58 drie bonuspunten en vertrouwen tankt.

In een enerverende wedstrijd kwamen de bezoekers op Sportpark De Roeleneng al in de eerste minuut op voorsprong toen Bram van Meerveld na vijftien seconden optimaal profiteerde van een communicatiefout in de verdediging van de thuisploeg. Binnen tien minuten had VVOP via doelpunten van Daan Witte en Daquillio de Gama de zaken echter weer rechtgezet: 2-1. Rood-Wit’58 wist zich langzaam van deze tegenslag te herstellen en was via een schot van Mark Doppenberg tegen de lat dichtbij de gelijkmaker. In de blessuretijd van de eerste helft bracht basisdebutant Carlo Hoogendijk Rood-Wit’58 uit een corner alsnog op gelijke hoogte.

In de tweede helft was de thuisploeg de bovenliggende partij en leek het wachten op een derde doelpunt van VVOP, al bleven de bezoekers uit Putten vooral gevaarlijk bij dode spelmomenten. Een kwartier voor tijd gaf VVOP-doelman Freek van de Steeg bij een opstootje tegenstander Jop van Eijden een beuk en moest de thuisclub na de rode kaart met tien man verder. In de slotfase kwam Rood-Wit’58 niet zonder geluk op een 2-3 voorsprong toen een voorzet van Daniel Gerritsen door Stef Overeem in eigen doel werd geschoten.

VVOP-trainer Epskamp over de teleurstellende start: ,,Wij zijn mede door de goede voorbereiding met hooggespannen verwachtingen aan de competitie begonnen. Onze start is echter nogal ongelukkig, wij krijgen teveel tegendoelpunten. Wij moeten nu rustig blijven en niet in paniek raken. Deze jongens verdienen volgende week een herkansing. Dit is echt een krankzinnige competitie, we gaan wekelijks verrassende uitslagen zien. Aan ons de taak om onze ambities alsnog waar te maken”.

Rood-Wit’58 trainer Van Nijhuis: ,,Dit was een hele bijzondere wedstrijd. Voor ons is het een enorme opsteker dat we winnen, een mooie beloning voor het harde werken van de jongens. VVOP heeft meer individuele kwaliteiten, maar op basis van de kansenverhouding is onze zege niet eens onverdiend. We hebben een zwaar programma bij de competitiestart, dan zijn dit drie bonuspunten. Verder is het erg prettig dat we gelijkwaardige invallers kunnen brengen, in de breedte zijn we echt sterker geworden”.