Ali Fadel in de sportschool waar hij dus even niet kan werken.
Ali Fadel in de sportschool waar hij dus even niet kan werken. Erik van 't Land

VVB’er Ali Fadel in wachtkamer: ‘Ik moest hyperventileren van de pijn’

29 september 2021 om 12:04 Voetbal

BARNEVELD Hij weet niet exact hoe lang hij uitgeschakeld is, maar vreest dat dit een paar maanden zal zijn. Pijn aan de enkel heeft hij nog altijd, komende maandag hoopt de voetballer meer te weten. VVB-speler Ali Fadel (21) kijkt terug op een voor het team en voor hemzelf ‘zwarte zaterdag’. ,,Gauw vergeten dit verlies, wij komen heus nog wel terug.”

VVB verloor zaterdag met maar liefst 11-1 van Veluwse Boys. Lusteloos en machteloos was het optreden van de Barnevelders, zo was de indruk van velen langs de lijn. Tot overmaat van ramp moest ook de ambulance nog eens langskomen wegens een zware enkelblessure van Fadel. ,,Pff, wat deed het pijn, die eerste minuut na dat duel bij de achterlijn. Ik ging samen met een speler van Veluwse Boys het duel aan met een sliding en ik kwam ongelukkig terecht. Ik had meteen zoveel pijn, niet normaal, ging helemaal hyperventileren, zo erg was het. Verder hoorde ik het ook kraken. Gelukkig herstelde ik wel snel. Ook bleek al gauw dat de enkel niet gebroken was.” De ambulance kwam uiteindelijk wel het veld op, maar bleek niet nodig bij het vervoer naar het ziekenhuis. ,,Dat was op zich natuurlijk al een positief teken. De enkel was alleen wel heel snel dik en is dat nog steeds. Er zit gewoon heel veel vocht in. Nu ook nog (dit interview vond maandagmiddag plaats, JJ). Voor de rest is het gewoon afwachten. Omdat het vocht er eerst uit moet, komt er maandag pas meer duidelijkheid vanuit het ziekenhuis. Ik vrees wel dat ik een paar maanden eruit lig, hoe ik me nu voel. Ik loop natuurlijk ook niet voor niks op krukken en moet dagen met de voeten omhoog zitten of liggen.” 

PERSONAL TRAINER Dit alles heeft uiteraard ook heel veel invloed op zijn werk. Hij is onder de naam FitbyFadel personal trainer in Barneveld, in samenwerking met de Sport Society aan de Bellstraat op De Valk. ,,Ja, dat is dubbel jammer natuurlijk dat het me ook zakelijk raakt, ik ben ook op die manier een tijdje uit de running. Ik hoop zo snel mogelijk te kunnen lopen zodat ik weer les kan geven. Als ik weer enigszins kan staan, kan ik gewoon weer aan het werk. Maar dat duurt nog wel even.” 

Zijn zware blessure was passend bij een voor VVB dramatisch verlopen zaterdagmiddag. ,,Ja, deze nederlaag was natuurlijk wel heel pijnlijk en moeten we gauw zien te vergeten. We moeten verder en ambities blijven houden. We hebben een niet zo’n brede selectie maar de spelers die er zijn, zijn normaal veel beter dan we hebben laten zien zaterdag. Met fitte jongens moeten we er heus wel in kunnen slagen in de top-vijf of top-zes te eindigen. En misschien zit een periodetitel er ook nog wel in als het begint te lopen bij ons.”

VVB-trainer Gerwin Dekker wanhoopt ook niet. ,,Dat deze nederlaag aankomt, lijkt me wel duidelijk. We zullen dit met elkaar rustig analyseren en zaterdag wacht een nieuwe kans om onze rug te rechten. Nee, ik blijf heel rustig en we zullen het met deze groep moeten doen, en deze groep kan veel beter dan wat we afgelopen zaterdag hebben laten zien.”

Jurre Jochemsen

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie