Thom van Doesburg en Remco Schuiteman (respectievelijk 15 en 18) waren met vier en vijf goals de grote man bij Veluwse Boys.
Thom van Doesburg en Remco Schuiteman (respectievelijk 15 en 18) waren met vier en vijf goals de grote man bij Veluwse Boys. Bram van den Heuvel

Veluwse Boys declasseert VVB

25 september 2021 om 19:09 Voetbal

BARNEVELD Met ongekend vertoon van macht heeft Veluwse Boys zaterdagmiddag VV Barneveld gedeclasseerd. De Garderenen wonnen - zeer verrassend - met liefst 11-1 op sportpark ‘t Nieuwe Oost. ,,Dit was echt collectief falen”, aldus VVB-trainer Gerwin Dekker. ,,Ik kan me niet herinneren zo vaak te hebben gescoord in één wedstrijd”, aldus vijfvoudig doelpuntenmaker Remco Schuiteman en viervoudig topschutter Thom van Doesburg.

Vanaf het begin - na een minuut stilte wegens het overlijden van de oma van VVB-speler Tristan Nahumury - was het eigenlijk al wel duidelijk wie de beste papieren zou hebben om deze confrontatie in winst om te zetten. Veluwse Boys dicteerde haast vanaf de start. Een corner zeilde op de lat en het duurde daarna niet al te lang meer voordat de openingstreffer viel. Rens Mulderij zette zijn ploeg op het juiste spoor; 0-1. 

Kort daarna ging VVB-goalie Jason Wijnen gruwelijk in de fout. Hij liet een op het oog simpele bal los en Thom van Doesburg prikte zijn eerste goal van de dag erin. De gasten uit Garderen onder leiding van ‘herintreder’ Hans Nijhuis bleven de gang van zaken bepalen en VVB kwam er amper aan te pas. Te veel onnauwkeurigheden, slap in de duels en eenvoudigweg te weinig kwaliteit om de Veluwse Boys pijn te doen, daar was alles mee gezegd. 

VVB-trainer Gerwin Dekker: ,,Het was vandaag echt collectief falen, werkelijk iedereen speelde onder zijn niveau. Ik ben zelf na de wedstrijd ook aan het nadenken geslagen maar ben er nog niet helemaal uit. Het vertrouwen was te gauw weg na de eerste tegentreffers, we hadden geen strijdlust en slaagden er dus ook niet in om normaal positiespel te spelen. Tegen Stroe pas geleden ging het nog zo goed en werd het 2-2, nu was het los zand...” 

Na de 0-2 ging het dus van kwaad tot erger voor de thuisploeg. De score bleef maar oplopen en bij rust stond er al een 0-6 tussenstand op de borden. Remco Schuiteman en Thom van Doesburg lieten de score oplopen tot deze ‘tennisstand’.

AMBULANCE Na de pauze werd de VVB-dag nog wat zwarter. Bij een op het oog onschuldig duel raakte Ali Fadel zo zwaar geblesseerd dat het duel 25 minuten moest worden stilgelegd en de ambulance werd opgeroepen. Na deze gedwongen pauze bleef het spelbeeld hetzelfde. Schuiteman kwam uiteindelijk dus op vijf treffers, Van Doesburg op vier. Wesley Doppenberg en VVB’er Nahumury, die daarbij een saluut bracht aan zijn overleden oma, waren de overige doelpuntenmakers. 

Van Doesburg: ,,Het is mijn vierde officiële seizoen in het eerste maar het is echt voor het eerst dat ik zo vaak scoor. Prachtig. Maar ik moet ook zeggen dat het een echte teamprestatie is, qua spel deden we het gewoon heel goed.” Schuiteman: ,,Deze prestatie hebben we met zijn allen afgedwongen. We stopten er zoveel energie in, iedereen haalde zijn niveau. We hopen dit seizoen een lastig te kloppen team te blijven.” Van Doesburg: ,,Vooraf had ik al het gevoel dat het goed zat, we hadden echt de focus, de sfeer zat er gewoon lekker in. Wat er verder inzit dit seizoen? Laten we vol voor een periodetitel gaan!” Daar sluit Schuiteman zich graag bij aan. ,,Als iedereen zich zo blijft inzetten, komt dat zeker goed.” 

’LINKERRIJTJE’ Nijhuis houdt de boot enigszins af. ,,Natuurlijk snap ik de jongens dat ze dit zo in de emotie na de wedstrijd roepen, maar ik wil graag realistisch blijven. Als we in het linkerrijtje eindigen, doen we het gewoon prima.”

Jurre Jochemsen

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie