SDS startte overtuigend tegen EVV, maar einduitslag laat nog even op zich wachten. Pauw Media

Sterke competitiestart SDS kent onbevredigend slot

19 september 2021 om 13:38 Volleybal

VOORTHUIZEN In alle opzichten leek de uitwedstrijd tegen EVV-2 uit Elburg een mooie start van de competitie te betekenen voor de SDS-damesploeg speelde prima en stevende af op een 0-4 overwinning. Bij een 7-15 voorsprong in de vierde set werd een toeschouwer op de tribune onwel en dat bleek de vader van 1 van de speelsters. De wedstrijd werd daarop stilgelegd en gelukkig voor alle betrokkenen bleek het uiteindelijk mee te vallen. De speelsters van de thuisploeg waren toch nog te geëmotioneerd en zagen verder spelen niet zitten. In plaats van een 0-4 overwinning besloot te thuisploeg toch op een later tijdstip de set alsnog af te willen spelen, waardoor het wedstrijdformulier de vermelding ‘afgebroken’ kreeg.

Zuur

‘Voor ons was dat natuurlijk wel zuur, al begrijp ik de afwegingen van EVV wel. De ploeg verwacht dit punt misschien nog wel hard nodig te hebben aan het einde van de competitie en dat betekent dat we deze set in onze laatste thuiswedstrijd alsnog moeten afspelen. We hadden natuurlijk liever 5 punten op de ranglijst gezien’, zo keek trainer/coach Robin van Zevenbergen terug.

Ondanks het onbevredigende einde van de wedstrijd was de debuterende trainer/coach meer dan tevreden over het wedstrijdbeeld. ‘We zijn er in geslaagd de concentratie hoog te houden en ook het tempo in de wedstrijd te houden. Deze tegenstandster kon het ons niet moeilijk maken, daarom was het belangrijk om zelf bij de les te blijven. Dat is prima gelukt’, aldus Van Zevenbergen.

Dominerend

SDS begon met Isa Stormmesand op de spelverdeelsterspositie. Verder begonnen Fabiënne Kemper, Marel van Veen, Judith en Michelle Deenekamp en Dorine Reijersen in de basis. Na een wat onwennig begin was de eerste setwinst voor SDS met 20-25 en daarna leek de wedstrijd gelopen. De Voorthuizense ploeg maakte veel minder fouten en domineerde op alle fronten. Esther van Voskuilen maakte in de tweede set haar debuut en begon direct met een killingblock. Sacha Kemper en Dorine Reijersen ruilen in de derde set nog van positie. Via 10-25 en 11-25 gingen de tweede en derde set met ruime cijfers naar SDS, waarna de wedstrijd werd onderbroken op 7-15 in de vierde set. Later zal blijken of de afgebroken set alsnog gespeeld moet worden of dat SDS alsnog de 0-4 winst krijgt toegeschreven.