Bovenste rij van links naar rechts: camera-operator Gijs Boeve, assistent-trainer Reinier Rense, Daniella Groeneveld, Anneke van Burken, Rosalie ter Stege, Anouk van der Kuilen, Yvette Doppenberg, Linda van Puurveen, Alieke Legemaat en Janique van Elten.Middelste rij vanaf links: hoofdtrainer Jeroen van Brakel, teammanager Marco Druijff, Lieke Beckerman, Harriette Redert, Wiebe Westerhuis, Jarno van den Hudding, Justin Terpstra, Jasper Twilt en de teammanagers Henk van den Hudding en Erik van Beek.Onderste rij: Djino Mota, Martijn van den Top, Michel Kieft, Richard van Beek, Willem Westerhuis, Lejon Bruinekreeft en Melvin van den Hudding. Anne-Bertien de Vente ontbreekt.
Bovenste rij van links naar rechts: camera-operator Gijs Boeve, assistent-trainer Reinier Rense, Daniella Groeneveld, Anneke van Burken, Rosalie ter Stege, Anouk van der Kuilen, Yvette Doppenberg, Linda van Puurveen, Alieke Legemaat en Janique van Elten.Middelste rij vanaf links: hoofdtrainer Jeroen van Brakel, teammanager Marco Druijff, Lieke Beckerman, Harriette Redert, Wiebe Westerhuis, Jarno van den Hudding, Justin Terpstra, Jasper Twilt en de teammanagers Henk van den Hudding en Erik van Beek.Onderste rij: Djino Mota, Martijn van den Top, Michel Kieft, Richard van Beek, Willem Westerhuis, Lejon Bruinekreeft en Melvin van den Hudding. Anne-Bertien de Vente ontbreekt. foto van 't Land

Hoofdtrainer Jeroen van Brakel krijgt ‘meer energie van werken bij Spirit’

17 september 2021 om 17:42 Korfbal

VOORTHUIZEN ,,Ik ga er altijd met veel energie heen, maar krijg er nóg meer energie voor terug.” Met deze zin kwalificeert Spirit-trainer Jeroen van Brakel hoe enorm hij het naar zijn zin heeft bij de Voorthuizense eersteklasser. Morgen is ODIK de opponent in de eerste echte korfbalderby van dit seizoen. ,,Wij kunnen de strijd zeker aan met die club.”

De in Heelsum woonachtige Wageninger is bezig aan zijn tweede jaar in Spirit-dienst. ,,Maar vorig seizoen was het natuurlijk drama met corona. De wedstrijden die we wel speelden, verliepen daarentegen geweldig. We openden tegen ODIK en we wonnen nipt. Laten we dat zaterdag weer hopen, we gaan er in elk geval voor.”

BOVENAAN Toen corona vorig jaar het seizoen stillegde, stond Van Brakel met zijn team bovenaan. ,,Qua vertrouwen nemen we die resultaten natuurlijk mee naar dit seizoen. En vorig jaar wonnen we vaak met klein verschil en dat was afgelopen zaterdag tegen De Walden ook het geval. Laten we hopen dat dit een trend blijft, haha. Maar goed, ook ik weet dat je elke wedstrijd en elk seizoen weer op nul start. Maar weglopen voor hoge verwachtingen wil ik ook weer niet. Het was ook niet niks, vorig jaar. Na zes wedstrijden stonden we aan kop, hoewel we nog wel tegen de nummer twee op dat moment, CSL, zouden moeten spelen.” 

Vorig jaar was handhaving in de eerste klasse nog het doel. ,,Dat leeft niet meer, we willen meer”, zo gaat ook de 42-jarige hoofdtrainer mee in het goede gevoel op sportpark De Voorde. ,,Maar het begin is qua blessures niet al te best. Wiebe Westerhuis is geopereerd aan zijn meniscus en het is te hopen dat hij het zaalseizoen haalt. Verder is Anneke van Puurveen door haar enkel gegaan. Zij is ook vier tot zes weken uitgeschakeld. Dat zijn twee aderlatingen. Aan de andere kant heb ik een brede selectie vol talent en kwaliteit. We beschikken over acht spelers van min of meer gelijkwaardige kwaliteit.” Daarbij is een speler als Justin Terpstra (broertje van Rens) gekomen, evenals Lieke Beckerman en Lejon Bruinekreeft die uitgerekend overkomen van ODIK. ,,Dat zijn impulsen van talent en kwaliteit en daar ben ik heel blij mee. We hebben ambities hier, willen bij de eerste vier eindigen. Aan de andere kant zijn er vragen. Hoe houdt corona zich? Wat is de kracht van de tegenstand? We zullen van wedstrijd naar wedstrijd leven.”

Spirit speelt dit seizoen op het gloednieuwe sportcomplex De Voorde. ,,Prachtig”, zo oordeelt de accountmanager van Pokon. ,,Hoe druk het ook was vorige week bij de opening, schitterend werkelijk. Spirit staat nog meer op de korfbalkaart op deze manier. Alle ingrediënten zijn aanwezig en ik heb zoveel respect en waardering voor alle vrijwilligers. Ook was het genieten van de mooie woorden vanuit de gemeente.” Van Brakel, die een contract heeft tot aan medio 2023, is verder zeer te spreken over de staf. ,,Er zit zoveel korfbalinhoud in, dat is heerlijk. We zijn met zijn allen gebrand om er iets moois van te maken. En voor zaterdag kijk ik uit naar de derby.”

STAF Van Brakel is verder zeer te spreken over de selectie. Die bestaat dit seizoen uit Reinier Rense (assistent-trainer), Ruud Ruysink (assistent-trainer), de teammanagers Marco Druijff, Henk van den Hudding en Erik van Beek, Hugo Hilgersom (fysiotherapeut) en camera-operator Gijs Boeve.

De korfbalderby in Voorthuizen tussen Spirit en ODIK, op het dus volledig vernieuwde sportcomplex De Voorde, begint om 15.30 uur.

Jurre Jochemsen

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie