Revival-Devinco
Revival-Devinco Bram van den Heuvel

Valse start Revival

12 september 2021 om 16:36 Korfbal

TERSCHUUR- Revival heeft zaterdag niet de gewenste competitiestart gemaakt. Op het eigen Sportpark Overbeek was Devinco met 10-16 te sterk voor het team van trainer Albert Kuijsten.

De toch wel verrassende nederlaag van Revival staat in schril contrast met de laatste officiële wedstrijd van de korfballers uit Terschuur. In oktober 2020 werd met sterk veldspel koploper Regio’72 verslagen en was Revival ineens titelkandidaat. Ruim elf maanden later begon Revival echter dramatisch aan het treffen met de opponent uit Deventer en keek het al snel tegen een 0-6 achterstand aan. Halverwege de wedstrijd stond de troosteloze 3-11 tussenstand op het scorebord tegen Devinco, een ploeg met veel lengte maar geen hoogvlieger.

Trainer Albert Kuijsten heeft echter een duidelijke verklaring voor de valse start: ,,Wij kennen een moeizame voorbereiding en zijn nog niet waar we willen zijn. Vandaag ontbraken om verschillende redenen met Maaike van Veldhuizen, Rozemarijn Kamphorst en Simone Overeem drie dames en vier van onze vijf mannen zijn al ruim in de dertig en zijn na de gedwongen pauze van bijna een jaar minder fit en missen ritme. Onze start was vandaag heel slecht. Wij kwamen heel moeilijk in de wedstrijd, leken ook een beetje gelaten. De tegenstander had meer lengte, wij waren veel te gehaast en moesten echt geduldiger zijn”.

Bij Revival hadden Amber Davelaar en Yuki Spanjer een basisplaats en de ploeg uit Terschuur kwam na rust veel beter uit de startblokken. De thuisploeg ging veel beter verdedigen en kwam dankzij een serie van vijf punten op rij met 8-11 terug in de wedstrijd. De ultieme comeback bleef echter uit, al was het met nog twee minuten op de klok pas 10-13 en vielen de laatste drie tegentreffers in de absolute slotfase. Ondanks de geflatteerde nederlaag ziet Kuijsten voldoende perspectief: ,,We beginnen weer op nul, we zullen snel moeten wennen en ons niveau verbeteren. Wij moeten aan de bak, ook om de mannen echt fit te krijgen. De doelstelling is om onderin weg te blijven en bij de eerste vier te eindigen. Daarnaast willen we dit seizoen graag wat jonge gasten inpassen”.

Zaterdag speelt Revival in Zwolle tegen het sterke Oranje Zwart, de oude club van trainer Kuijsten.

Doelpuntenmakers Revival: Wilko Jansen 5, Eltjo Lozeman 2, Fred Lozeman 1, Laura Ringeling 1 en Matthijs de Wit 1.

Revival-Devinco
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie