Afbeelding
Petrovsky&Ramone

Theaterseizoen Cultura gaat van start

9 september 2021 om 07:00 Podiumkunsten

EDE Cultura is blij dat het theaterseizoen weer opgestart kan worden en dat vanaf september het theater weer open is voor publiek. Van september tot en met december hebben ze een gevarieerd programma staan. ,,Theater en muziek zijn belangrijk voor de ziel want het geeft je houvast: het gaat over verbondenheid, troost, gedeeld plezier, erkenning en herkenning. Voor mij is het een hoofdzaak geen bijzaak”, aldus Trijn Romein, programmeur van Theater Cultura. 

Veel cabaretiers hebben de drang om het ‘bizarre jaar’ 2021 te bespreken. Er staan meerdere try-outs van oudejaarsconferences op het programma. Als eerste staat de ‘vertwijfelde’ Javier Guzman eind september al op het podium. Naast een gevestigde naam als Youp van ’t Hek is er ook plaats voor jong cabarettalent zoals Glodi Lugungu.

MUZIEK ,,Er zijn sfeervolle intieme concerten die vanwege de akoestiek en de intimiteit van de zaal zo goed passen in Cultura. Zo neemt Nynke Laverman, de Friezin je ‘fluisterzacht’ mee op een muzikale trip, de Vlaamse Eva de Roovere zingt verrassend samen met Stephanie Struik, en Astori Amsterdam doet met zangeres Sterre Konijn die de stad Buenos Aires klinken.

Van een heel andere orde zijn de uitbundige concerten van Amsterdam Funk Orchestra met niemand minder dan Jared Grant, die soullegende James Brown doen herleven. En het concert BAROCK van Ellen ten Damme, met speciaal voor Cultura een kleine knipoog naar de kerstperiode.”

THEATER BOT ,,Er valt dit najaar veel te lachen, én er is stof tot nadenken. Aansluitend op de tijdgeest spelen George & Eran een klimaat-comedy over voedsel. Als twee mannelijke Greta Thunbergs, offeren zij hun gewoontes en gemakken op voor een betere wereld. Theatergroep BOT neemt je in de voorstelling KLAP mee in een beeldend, visueel en muzikaal avontuur. De verbeelding biedt een welkome quarantaineplek, in de hoop dat er in de gruzelementen wat troost of perspectief te vinden is, aldus de mannen van BOT.”

Kijk voor meer informatie op cultura-ede.nl/theater-filmhuis 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie