Afbeelding
Pauw Media

Nieuwe bloemenpluktuin in Barneveld ‘schot in de roos’

6 september 2021 om 11:29 Maatschappelijk

BARNEVELD De nieuwe bloemenpluktuin bij zorgcentrum Ruimzicht in Barneveld, die eerder dit jaar gestart is, is volgens de initiatiefnemers een schot in de roos. ,,Het is een succesvol en gezellig uitstapje voor bewoners van het zorgcentrum’’, zegt initiatiefnemer Edwin Gorissen namens Stichting Mijn tuin Jouw tuin. Zaterdag nam burgemeester Jan Luteijn samen met zijn vrouw een kijkje bij het nieuwe initiatief.

Vorig jaar startte de stichting het initiatief voor een nieuwe tuin bij Ruimzicht, als ontmoetingsplaats voor bewoners van het zorgcentrum en mensen uit de buurt. Daar is eerder dit jaar de bloemenpluktuin bijgekomen. Deze pluktuin wordt bijgehouden door buurtbewoners. Iedere zaterdagochtend ontmoeten mensen elkaar hier en kunnen bewoners van het zorgcentrum verse bloemen halen. ,,Inmiddels zien we bekende gezichten van mensen die geregeld terugkomen’’, zegt Gorissen. ,,Ook de oudere bewoners van de aanleunwoningen raken steeds meer betrokken bij de tuin. Zo krijgen de tuiniers hulp bij bijvoorbeeld het planten water geven en het wegbranden van onkruid.’’

Ruimzicht zoekt nog vrijwilligers die de bewoners willen begeleiden van en naar de tuin, omdat niet iedereen even goed ter been is. De ontmoetingstuin is gerealiseerd door de stichting, in samenwerking met Ruimzicht en de gemeente Barneveld, ter ondersteuning van een project dat zorgt voor verbinding in de buurt.

Gorissen is een zogeheten ‘moestuinmatcher’. Hij zorgt ervoor dat de juiste tuinier in de juiste tuin terechtkomt. Bovendien onderzoekt hij of er bedrijven of scholen zijn die ook willen bijdragen aan buurtverbinding.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie