Activiteitencentrum De Korf deed -deels met succes- een beroep op gemeentelijke steun in corona-tijd.
Activiteitencentrum De Korf deed -deels met succes- een beroep op gemeentelijke steun in corona-tijd. JDWA

Gemeente schiet exploitant van De Korf te hulp

4 september 2021 om 11:00 Maatschappelijk

LEUSDEN de exploitant van Activiteitencentrum de Korf hoeft over het laatste kwartaal van 2020 geen huur te betalen. Het gaat daarbij om een bedrag van bijna 20.000,= euro. ook kreeg de exploitant uitstel van betaling met betrekking tot de verplichtingen over het eerste kwartaal van dit jaar. 

door Daan Bleuel

De hulp is bedoeld om De Korf in de benen te houden. De exploitant deed een beroep op de gemeente omdat het al geruime tijd op halve kracht draait. Gedurende een aantal maanden was De Korf helemaal gesloten. 

UITSTEL Toch heeft de gemeente De Korf niet alles gegeven waar het om vroeg. De exploitant wilde niet alleen kwijtschelding van de huur over het laatste kwartaal van 2020, maar ook een korting van 50% op de huurprijs voor de maanden dat De Korf dit jaar noodgedwongen slechts op halve kracht kon draaien. Voor de maanden in 2021 dat De Korf helemaal dicht was, wilde de exploitant een korting van 75% op de huurprijs. Het college wil op dat verzoek in dit stadium nog niet in gaan. B&W volstaan met de maatregel dat de exploitant uitstel van betaling krijgt met betrekking tot de huur over het eerste kwartaal van 2021. 

Het college vindt verdergaande maatregelen in dit stadium niet aan de orde. ,,Er is op dit moment geen sprake van het stoppen van de onderneming als gevolg van financiële nood’’, constateert het college op basis van onderzoek van een externe, onafhankelijk financieel specialist die de financiële handel en wandel van het bedrijf op verzoek van de gemeente doorlichtte. 

COMPENSATIEREGELING Tegelijk sluit het college niet uit dat de ondernemer in een later stadium alsnog met succes wederom kan aankloppen voor gemeentelijke steun: ,,De Korf kan, indien van toepassing, op een later tijdstip een beroep doen op de compensatieregeling’’, aldus B&W. . 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie