Sportiviteit, sfeer en gezelligheid op de banen van LTC Barneveld.
Sportiviteit, sfeer en gezelligheid op de banen van LTC Barneveld. Erik van 't Land

Zonovergoten padeltoernooi in Barneveld

6 september 2021 om 12:44 Overig

BARNEVELD ,,Heerlijk weer, een prachtige sfeer en veel mooie wedstrijden.” De organisatie van het derde By-Boo Padeltoernooi kijkt vol genoegen terug op het sportieve evenement op de banen aan de Plantagelaan. 


De Barneveldse Krant nam een kijkje op de middag dat Max Verstappen de Grand Prix van Nederland won en het vuurwerk ook boven Barneveld klonk. Zweetdruppels vliegen de verslaggever haast om de oren, de zon brandt weldadig op de hoofden van de heren en dames padelspelers. Langs de kant wordt gesproken met leden van de organisatie. We gaan op zoek naar de magie van de padelsport en spreken over het verloop van het toernooi. Bob Schoenmakers spreekt over een mooi weekje padellen. ,,Het was de hele week volle bak qua wedstrijden en er werd gespeeld op diverse niveaus. We hadden ook dit jaar de beginnersklasse, de categorie voor gevorderden en de wedstrijdklasse. Heerlijk natuurlijk dat het weer zo mooi was waardoor de toeschouwers langer bleven, ook in de tent die we hier naast de baan hadden opgezet. De hele week werden er poulewedstrijden gespeeld en in het weekend begon de knock out-fase en vandaag waren dus de finales. De sfeer is nu wel heel lekker nu Max Verstappen ook nog eens de Grand Prix wint.”

’VERGEVINGSGEZIND’ Hoe verklaart Schoenmakers de populariteit van de padelsport? ,,Corona speelt hier ook een rol in natuurlijk. Diverse teamsporten hebben lang stilgelegen waardoor mensen iets anders zochten. En je begint nu eenmaal makkelijker met deze sport omdat het minder moeilijk is dan bijvoorbeeld tennis. Ik noem de padelsport ‘vergevingsgezind’. Bij tennis bijvoorbeeld heb je een veel grotere kans op ‘mishits’ dan met deze sport. Het is een soort beachball, maar dan op een baan. De basis heb je eenvoudiger onder de knie.”  De toegenomen populariteit legt de Lawn Tennis Club uiteraard ook geen windeieren. Wat heet, volgens Schoenmakers wordt er al gesproken over de aanleg van een vierde en eventuele vijfde baan. ,,We hebben weer zoveel leden erbij en zitten als club nu al op de 230. Mooi is ook dat de meeste zomerleden die we hier hebben, waarschijnlijk ook regulier lid worden. En dat we aan dit toernooi liefst 106 deelnemers hebben, zegt natuurlijk ook genoeg. Mooi is ook dat er ook spelers buiten Barneveld meedoen, hoewel dit er vorig jaar nog meer waren. Toen was het fifty/fifty, nu is het percentage ‘Barneveldse spelers’ en padellers uit de regio 65/35 procent.” Mede-organisator Robbert Jan van Wijngaerde vult aan. ,,Steeds meer oud-voetbalprofs als Wesley Sneijder en Robin van Persie spelen het ook en dat kun je voor de jeugd zien als goede influencers. Dat speelt zeker ook een rol.”

Aan hoge geldprijzen gaat de organisatie zich niet wagen, ook de komende jaren niet. ,,Maar we zijn er wel van overtuigd dat dit evenement een ‘blijvertje’ wordt. We denken er zelfs aan om nog een klasse toe te voegen aan de al bestaande, de zogenoemde Topklasse. Ook daar willen we meerdere poulewedstrijden gaan houden. Ja, we kijken nu alweer uit naar de volgende editie.”


Jurre Jochemsen

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie