René Brand is bedrijfsleider bij Hubo XL in Voorthuizen.
René Brand is bedrijfsleider bij Hubo XL in Voorthuizen. Pauw Media

‘Frisse kleur op de muur maakt groot verschil’

3 september 2021 om 16:01 Wonen

VOORTHUIZEN Sinds de coronacrisis is de sfeer in huis voor veel mensen nóg belangrijker geworden, merkt René Brand van Hubo XL in Voorthuizen. Niet gek dat de bouwmarkt de afgelopen tijd meer verf verkocht. ,,Een frisse kleur op de muur kan een groot verschil maken.” 

René praat ons in de winkel aan de Verbindingsweg bij over de nieuwste trends op verfgebied, te beginnen met de kleuren van dit seizoen. ,,Op dit moment zijn vooral pastel- en natuurtinten heel populair”, vertelt de bedrijfsleider. Door de bestaande kleuren te mengen, hebben klanten keuze uit duizenden tinten. Daarnaast is het mengen van de kleuren beter voor het milieu, omdat er minder potten verf nodig zijn. ,,Met zestig verschillende kleurwaaiers zit er altijd wel een kleur tussen die bij je past.” 

KLEURADVIES Voor kleuradvies kunnen klanten van de bouwmarkt in Voorthuizen terecht bij Thamara en Rachel, vertelt René. ,,Zij weten alles op het gebied van kleur. Daarnaast kunnen we je adviseren wat betreft de glans of juist matheid van de verf, die ook heel belangrijk is voor het eindresultaat. En als verfspecialist verkopen we natuurlijk ook de benodigdheden, zoals kwasten en rollers.” 

KEUKEN EN BADKAMER Zoals je je interieur met muurverf eenvoudig een compleet nieuwe look geeft, kun je ook je keuken of badkamer opfrissen met een nieuwe kleur. Daarvoor verkoopt Hubo XL speciale tegelverf. ,,Maar je kunt in plaats van tegels in de keuken ook voor Histor Clean gaan: een verf die je makkelijk kunt schoonmaken.” 

TRAPVERF MET ANTI-SLIP Daarnaast vind je bij Hubo XL Histor Revolution: ,,Een nieuwe, witte muurverf die vele malen dekkender is dan reguliere muurverf.” Hiermee zijn strepen op de muur volgens René zo goed als uitgesloten. ,,Elke doe-het-zelver kan met deze verf werken.” 

Ook een grote trend: trapverf met antislip. ,,Zeker met kleine kinderen in huis is het slim om deze op de liggende delen van de trap aan te brengen. De verf is stroever en voorkomt uitglijden.”

VERFWAND Naast Histor kunnen klanten bij de bouwmarkt terecht voor de professionele verf van Sigma en voor Karakter, het eigen label van Hubo dat zowel binnen- als buitenverf aanbiedt. De verfrissende kleurcombinaties die passen bij het seizoen worden uitgestald in de nieuwe verfwand. ,,Thamara en Rachel volgen de trends op de voet en kiezen de nieuwste kleurencombinaties uit.” 

KLEURCOMBINATIES Combinaties van kleuren met opvallende namen, zoals ‘Boulder Lichen’, ‘Transcend’ en ‘Enchanting Eggplant’: een grijsgroene, beige en een roestige, roodbruine kleur. ,,Elke maand krijgt de kleurenkast een update, zodat we klanten blijven inspireren.”

Aangeboden door Hubo XL Voorthuizen.  Op vertoon van dit artikel krijgt u twintig procent korting op alle verf bij de winkel aan de Verbindingsweg 39 in Voorthuizen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie