Afbeelding
...

Nederlandse megahit krijgt draaiorgelversie in Garderen

31 augustus 2021 om 12:57 Mensen

GARDEREN Ter ere van het 50-jarig jubileum van zijn megahit Manuela werd Jacques Herb afgelopen vrijdag op een bijzondere manier in het zonnetje gezet. De zanger mocht in De Rozentuin, onderdeel van De Beeldentuin in Garderen, een draaiorgelversie van zijn bekendste nummer ten gehore brengen. ,,Ik ben diep geraakt´´, aldus de zanger, die zelf uit volle borst meezong met deze gloednieuwe variant.

De bijzondere huldeblijk kwam tot stand op initiatief van het hoofdbestuur van Het Genootschap der Gulle lach, waar Voorthuizenaar Cor Wiesnekker de scepter zwaait. Jacques Herb is ambassadeur van dit genootschap.
Manuela stond in 1971 tientallen weken in de hitparade en bivakkeerde ook een kleine maand op nummer 1. Daarna maakte Herb nog furore met een hit als Een man mag niet huilen. Het draaiorgel van Se Beeldentuin is komende vrijdag en zaterdag ook aanwezig bij de Smaak- en Sfeerdagen, die worden gehouden in het centrum van Barneveld. Bezoekers kunnen dan zelf een liedje draaien op het draaiorgel. Het repertoire bestaat uit veertig verschillende nummers.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie