Afbeelding
Gemeente Amersfoort

Gemeente vervangt op 24 plekken stenen voor groen

30 augustus 2021 om 14:31 Natuur en milieu

AMERSFOORT De gemeente vervangt dit najaar op 24 locaties in de wijken Kattenbroek, Zielhorst en Liendert de tegels door groene beplanting. Deze locaties zijn uitgekozen als beste plekken voor vergroening na uitvraag bij bewoners van deze wijken in 2020. Met deze vergroening, die maandag 30 augustus van start ging onder de naam Operatie Steenbreek, wil Amersfoort weer een stap naar klimaatbestendigheid zetten.

De operatie loopt van 2019 tot en met 2022. Het is de bedoeling dat alle wijken aan de beurt komen. De beplantingsplannen van straten die dit najaar worden vergroend zijn te vinden op www.amersfoort.nl/steenbreekontwerpen.

Sinds 2019 voert de gemeente Operatie Steenbreek uit. Deze operatie duurt vooralsnog vier jaar. Elk jaar wordt aan inwoners in een aantal wijken gevraagd naar vergroeningskansen in de openbare ruimte. De locaties die dat oplevert worden door de gemeente getoetst op haalbaarheid. Vervolgens wordt een ontwerp gemaakt waar bewoners op mogen reageren. Het definitieve ontwerp wordt vervolgens uitgevoerd. 

Op dit moment beoordeelt de gemeente de locaties die eerder dit jaar door bewoners van Kruiskamp Koppel en Schothorst Noord zijn aangedragen. Deze geschikte locaties worden in 2022 aangelegd. Dan volgt ook een nieuwe uitvraag in een aantal andere wijken.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie