Aan de Kleindierenmarkt kwam op 14 juli een eind.
Aan de Kleindierenmarkt kwam op 14 juli een eind. Pauw Media

Eerste koffieochtend als alternatief voor kleindierenmarkt

26 augustus 2021 om 10:39 Evenementen

BARNEVELD De eerste inloop-koffieochtend die in plaats komt van de Kleindierenmarkt Barneveld, vindt woensdag 1 september plaats in de Veluwehal. Het wekelijkse ontmoetingsmoment is bedoeld voor bezoekers en standhouders van de voormalige Kleindierenmarkt in de Midden Nederland Hallen, om de sociale functie ervan te behouden. Er zal echter niet meer in dieren worden gehandeld.

Aan de Kleindierenmarkt kwam op 14 juli een eind, nadat er geen nieuwe bestuursleden meer werden gevonden om het stokje over te nemen. De eerste bijeenkomst die ervoor in de plaats komt, begint om 9.30 uur met koffie en thee met wat lekkers. Vanaf 10.00 uur geeft archivaris Gerjan Crebolder een historische presentatie, waarbij hij ook beelden van vroeger over de Kleindierenmarkt zal vertonen. Om half elf is er vervolgens tijd voor een hapje en een drankje. De bijeenkomst wordt om half twaalf afgesloten.

Er is een afvaardiging van Welzijn Barneveld aanwezig bij de bijeenkomst. Wethouder André van de Burgwal zal de bezoekers verwelkomen. De versnaperingen voor deze eerste bijeenkomst worden ook door de gemeente Barneveld verzorgd. Besloten werd tot het houden van deze ochtenden, nadat uit een enquête onder bezoekers en standhouders was gebleken dat naast de markt, ook de sociale functie ervan belangrijk is. De Veluwehal zal vanaf 1 september elke woensdagochtend haar deuren openen voor deze mensen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie