'Volkszanger' Nick Schuurman met enthousiaste fans op de camping na zijn succesvolle optreden.
'Volkszanger' Nick Schuurman met enthousiaste fans op de camping na zijn succesvolle optreden. Pascal Lether

Barnevelder Nick Schuurman ‘volkszanger’ bij het Gardameer

26 augustus 2021 om 13:58 Mensen

BARNEVELD ,,Een uit de hand gelopen geintje.’’ Zo omschrijft Thijs Uyterwaal de succesvolle lancering van de Barneveldse ‘volkszanger’ Nick Schuurman op een camping in Italië.

Vrienden Thijs en Nick boekten met hun maten Berend van den Brink, Stan van Rootselaar, Duke Veldhuizen en Pascal Lether een vakantie in een luxe stacaravan op camping Spiaggia d’Oro bij het dorpje Lazise, aan de zuidkant van het Gardameer.

Wat Nick niet wist, is dat zijn vijf Barneveldse vrienden een bijzondere verrassing voor hem in petto hadden. ,,Nick pretendeert al jaren dat hij mooi kan zingen en dat hij een bekende volkszanger wil worden’’, vertelt Thijs, die op de camping optrad als ‘manager’.

PROMOTIEMATERIAAL Tot de vakantie eerder deze maand zong Nick volgens Thijs vooral - na het innemen van enkele biertjes - op verjaardagen, feestjes en partijen met familie, vrienden en bekenden. 

Deze keer zou het professioneler worden, hadden zijn vrienden bedacht. ,,Ik ben visueel ontwerper, dus het maken van promotiemateriaal was niet zo’n probleem’’, lacht Thijs. Er gingen vijfhonderd visitekaartjes mee naar Italië met een portret van Nick, zijn 06-nummer en de tekst ‘Your folksinger for every party’. En ook posters, flyers en een spandoek van drie bij één meter.

GROOT PODIUM Het oorspronkelijke plan was dat Nick een mini-concert zou geven bij de stacaravan, maar toen de vrienden de ,,meneer van de animatie’’ zagen en een groot podium bij het restaurant, werd opgeschaald.

,,We hebben die man verteld dat er een bekende zanger uit Nederland op de camping stond’’, zegt Thijs. ,,Dat was op donderdag. Uiteindelijk kregen we het voor elkaar dat Nick tijdens de zaterdagavondshow twee nummers mocht zingen.’’

Als voorbereiding werd op de camping flink reclame gemaakt voor het optreden van ‘The famous folksinger en very special guest from the Netherlands’. 

BLUFFEN ,,Het was echt hilarisch’’, blikt Thijs terug. ,,Zaterdagmiddag moesten we nog een soundcheck doen, daar hebben we ons met succes doorheen weten te bluffen. En ‘s avonds heeft Nick twee nummers gezongen: De Vlieger van André Hazes en Jouw Blik van John West. Er waren tussen de drie- en vierhonderd bezoekers. Nick had een paar pilsjes gedronken om zijn zenuwen in bedwang te houden en het was grandioos. Hij heeft veel leuke reacties gehad en mensen wilden met hem op de foto.’’

MEEKIJKEN IN BARNEVELD De ‘meneer van de animatie’ was dermate onder de indruk dat Nick werd gevraagd om nog een keer op te treden en dan meer nummers te zingen. ,,En dezelfde avond werd hij gebeld voor een optreden op de veel grotere ‘buurcamping’ Lido’’, zegt Thijs. ,,Wat ook erg grappig is, dat we het ‘concert’ van Nick via een livestream hebben uitgezonden. In Barneveld hebben zo’n tachtig mensen meegekeken. En we hebben een video gemaakt van liedjes die hij op onze boot heeft gezongen, die is 350 keer bekeken.’’ 

Om het verhaal compleet te maken, werd het Instagram-account @nickschuurmaninconcert aangemaakt. ,,Met foto’s van Nick en fans en opnames van zijn optreden. Het heeft allemaal wat groter uitgepakt dan gedacht’’, besluit Thijs. ,,Wat ik best bijzonder vind, is wat je allemaal kunt bereiken met een zogenaamd bekend persoon. Het werd daar zonder twijfel overgenomen. Best apart eigenlijk.’’

ZENUWEN ‘Slachtoffer’ Nick Schuurman reageert vooral nuchter op zijn plaatselijke roem aan de oever van het Gardameer. ,,Het was voor mij een grote verrassing, ik was knap zenuwachtig, maar het ging best goed. Ik heb alleen maar positieve reacties gehad en het klinkt best redelijk. Maar het is in Nederland niet podiumwaardig’’, stelt hij.

Zingen blijft Nick graag doen, maar de uitnodigingen voor een langer optreden op de eigen camping en een concert bij de ‘buren’ heeft de Barneveldse ‘volkszanger’ beleefd afgeslagen. ,,Dat zou ik qua zenuwen niet hebben overleefd. Het is nu mooi geweest. Voorlopig alleen nog maar de karaoke-set op verjaardagen…’’

Bekijk hier beelden van het optreden van Nick Schuurman.

Barnevelder Nick Schuurman wordt aangekondigd op het podium van de camping.
'Volkszanger' Nick Schuurman.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie