In Harskamp staken jongeren onder meer autobanden in brand.
In Harskamp staken jongeren onder meer autobanden in brand. ANP/Persbureau Heitink

SGP Ede over protest Harskamp: ‘Je zo laten gaan, kan niet!

25 augustus 2021 om 18:02 Maatschappelijk

HARSKAMP De SGP in de gemeente Ede spreekt in een statement haar afschuw uit over de uit de hand gelopen protestactie dinsdagavond bij de noodopvang voor Afghaanse vluchtelingen op de Legerplaats Harskamp.

,,Dat er zorgen zijn, dat snappen we. Maar je zo laten gaan, kan niet! Mededogen en vriendelijkheid zijn gewenst. Gelukkig zijn er ook Harskampers die dat laten zien’’, aldus de SGP, die een grote achterban heeft in het dorp.

SCHAMEN Ds. M.C. Schreur, predikant van de hervormde gemeente in Harskamp, zegt in een reactie in het Reformatorisch Dagblad (RD) onder meer het volgende: „We moeten ons schamen dat we zo reageren op de komst van mensen die geweld, vuur en bedreiging zijn ontvlucht. Het eerste wat ze in Harskamp zien, is vuur en ze horen knallen. Verschrikkelijk. Het staat haaks op wat we als dorp zouden moeten uitstralen.” 

Ook scriba L. Hol van de hersteld hervormde gemeente in Harskamp reageert kritisch in het RD, op basis van wat hij in de media las. „Ik keur dit af. Bijbels gezien is dit niet de manier waarop we vluchtelingen moeten benaderen.”

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie