Afbeelding
Museum Lunteren

Museum Lunteren komt met tentoonstelling ‘Van hoeve naar kasteel’

19 augustus 2021 om 10:58 Historie

LUNTEREN Museum Lunteren aan de Dorpsstraat wil de middeleeuwen laten herleven in een nieuwe expositie. ‘Van hoeve naar kasteel’ is vanaf zaterdag 4 september te zien in het museum.

Zoals de naam al doet vermoeden, geeft de expositie de ontwikkeling weer van het beschermen van wonen in de middeleeuwen. Dit gebeurt onder meer aan de hand van maquettes en met originele en unieke aquarellen van Willem Angenent over oude kastelen in hun landschap. 

Museum Lunteren werd voor deze tentoonstelling geïnspireerd door de bewogen geschiedenis van de Veluwe. Hierdoor zijn in een wijde omtrek rond Lunteren in de loop van de middeleeuwen versterkingen en kastelen gebouwd. Veel kastelen komen uit de feodale periode met de twisten tussen Gelre en Sticht. Voor die tijd wisten de bewoners zich al goed te verdedigen tegen wilde dieren en rovers zoals de Vikingen.

Bezoekers aan de expositie worden uitgenodigd om actief mee te doen. Er worden workshops aangeboden en in een ingerichte bouwhoek kunnen geïnteresseerden zelf een kasteel bouwen. Op diverse woensdagmiddagen wordt er voorgelezen uit spannende boeken over de middeleeuwen. Iedereen is hierbij welkom. 

De opening vindt plaats op zaterdag 4 september om 14.30 uur. Dit zal geheel in middeleeuwse sfeer plaatsvinden met medewerking van de Bergsche Battery en met muzikale omlijsting door Jessica en Marcelle van Leeuwen. De tentoonstelling zal vanaf dan ook digitaal te bezoeken zijn. Meer informatie over de workshops en andere activiteiten is te vinden op www.museumlunteren.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie