Archieffoto ter illustratie.
Archieffoto ter illustratie. Pixabay

Ederveense Lentepleinmarkt vindt komende zaterdag plaats

19 augustus 2021 om 16:54 Activiteiten

EDERVEEN De Lentepleinmarkt in Ederveen kon afgelopen voorjaar niet doorgaan. Vanwege de huidige coronamaatregelen is het nu mogelijk om toch, zij het in de zomer, een Lentepleinmarkt te houden. De organisatie heeft hiervoor toestemming gekregen van de gemeente Ede. De markt vindt zaterdag 21 augustus plaats aan de Meikade.

,,We hebben de vergunning van de gemeente gekregen, omdat we een covid-19-plan hebben geschreven. Bovenaan staat natuurlijk dat we de 1,5 meter afstand kunnen houden. De paden tussen de kramen zijn 4 meter breed en we hebben eenrichtingsverkeer aangegeven met een looproute. Op het terrein, wat alleen buiten is, is voldoende ruimte voor onze bezoekers. Verder hebben we de mogelijkheid om contactloos te pinnen, plaatsen we handgel en houden we toezicht op de regels”, laat de organisatie weten.

De opbrengst van deze Lentepleinmarkt is voor jongeren in het Roemeense Szentmarton/Sanmartin en omgeving, die aan de nieuwe Erasmus Plus-uitwisseling, European Youth for Environment Socialized ( E.Y.E.S.), van 2022 meedoen. Zij houden zich bezig met duurzaamheid, gezond leven, creativiteit en cultuur. 

Voor aankomende zaterdag is de organisatie nog op zoek naar kleding, boeken, speelgoed, meubels en rommelmarktspullen. Deze spullen kunnen naar de familie v.d. Vendel aan de Meikade 57 in Ederveen gebracht worden (tel. 06-46347118). Zij kunnen spullen eventueel ook op afspraak ophalen (tel. 0318-573977). 

De markt start zaterdag om 9.00 uur en duurt tot 16.00 uur. Parkeren is mogelijk vanaf de Nieuweweg op eigen terrein. Er mogen maximaal 250 bezoekers tegelijk op het terrein zijn. 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie