Afbeelding
anp / Jeroen Jumelet

Toch weer meer coronabesmettingen in Barneveld

17 augustus 2021 om 17:02 Corona

BARNEVELD Voor de tweede week op rij neemt het aantal coronabesmettingen in de gemeente Barneveld toe. Het RIVM registreerde 60 nieuwe positieve personen in deze gemeente tussen woensdag 11 en dinsdag 17 augustus. Dat zijn er zeven meer dan een week eerder, toen het aantal besmettingen ook al met zeven toenam.

Waar het aantal besmettingen in Barneveld dus toenam (een plus van ruim 13 procent), is er landelijk dus nog steeds een afnemende trend gaande (een min van acht procent). Die is eveneens te zien in een aantal omliggende gemeenten. Verreweg de grootste toename was te zien in Amersfoort (41 procent), gevolgd door Nijkerk (30 procent). Na Barneveld komt de gemeente Ede, met een toename van tien procent. Kleinere plusjes waren er in Renswoude en Veenendaal. Daar staat tegenover dat er ook gemeenten waren waar het aantal besmettingen afnam, bijvoorbeeld in Scherpenzeel (-57 procent), Woudenberg (-48 procent), Putten (-32 procent) en Leusden (-28 procent).

De landelijke afname van het aantal besmettingen gaat minder hard dan gedurende de weken ervoor. Twee weken geleden was deze nog 45 procent, vorige week veertien procent en nu dus nog acht procent. De verspreiding van het virus neemt nog steeds af, al stijgt het R-getal (reproductiegetal) wel weer iets. Op 26 juli was dit 0,79, een week later 0,92. Dit houdt in dat 100 mensen samen 92 andere mensen besmetten. Tegelijk is te zien dat het aantal ziekenhuisopnames niet verder afneemt.

In Barneveld blijven deze opnames beperkt. De afgelopen week werden twee inwoners in het ziekenhuis opgenomen. Dat waren de eerste sinds vrijdag 23 juli. De laatste Barnevelder die aan Covid19 is overleden, dateert van eind juni.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie