PREMIUM ARTIKEL

Bewoners bestrijden onkruid: ‘Dan doen we het maar zelf’

Maatschappelijk
Foto: Jannes Bijlsma
12 aug 2021, 14:29
Cees van Gink, Wouter Duijker en Gijs Verbeek (van links naar rechts) trekken zelf het hoge onkruid in hun straat eruit.
Cees van Gink, Wouter Duijker en Gijs Verbeek (van links naar rechts) trekken zelf het hoge onkruid in hun straat eruit.
BARNEVELD

Regenbuien en perioden met zon die zich afwisselen, vormen de ideale omstandigheden om onkruid goed te laten gedijen. Her en der in de gemeente Barneveld blijkt dit ook in de openbare ruimte. De afdeling Beheer Openbare Ruimte van de gemeente werd min of meer overvallen door het weertype, waardoor veel plekken er nu onverzorgd uitzien. Bijvoorbeeld in Norschoten, waar een groepje inwoners begin deze week eigen gereedschap oppakte en aan de slag ging.

Dinsdagmiddag gaan Wouter Duijker, Gijs Verbeek en Cees van Gink weer de straat op om grote plukken onkruid bij de appartementen aan de Bongerd in Norschoten te verwijderen. Het is voor hen de tweede dag op rij en het zweet staat hen op het voorhoofd. Ze ergeren zich zozeer aan het in hun ogen selectieve onderhoud van hoveniersbedrijven en de ge..

Deel dit artikel via:









advertentie