Afbeelding
Ben Bläss

‘Doe mee aan de special shapes speurtocht’

16 augustus 2021 om 08:24 Politiek

BARNEVELD Eind augustus vindt normaal gesproken de Ballonfiësta Barneveld plaats, maar net als vorig jaar heeft corona roet in het eten gegooid. Om die teleurstelling wat te verzachten, en toch nog iets met luchtballonnen te doen, verzorgen tal van winkeliers samen met de gemeente Barneveld en de stichting ‘Hart voor de Barneveldse Krant’ een alternatief: een ‘special shapes speurtocht’.

Sinds afgelopen zaterdag staat bij 26 deelnemende winkeliers een kleurenfoto op A3-formaat van een special shape in de etalage. Bij elke foto van een bijzondere heteluchtballon staat een rode letter. Als alle 26 rode letters op de juiste plek zijn gezet op het deelnameformulier, ontstaat een slagzin. Deelnemers maken kans om een van de twee helikoptervluchten te winnen of een van de vijftig cadeaubonnen van tien euro. De speurtocht duurt drie weken, tot en met zaterdag 4 september.

JUBILEUM De 26 foto’s van de special shapes zijn gemaakt door de Barneveldse fotograaf Ben Bläss, die ook voorzitter is van de stichting ‘Hart voor de Barneveldse Krant’. ,,Wij wilden ter gelegenheid van het 150-jarig bestaan van de Barneveldse Krant eerder dit jaar al wat leuks doen, maar vanwege de coronamaatregelen moesten we die speurtochten uitstellen. In de loop van dit jubileumjaar gaan we ook nog wel wat organiseren.‘’ 

Nu haakt de stichting aan bij het niet doorgaan van de ballonfiësta. ,,Ik heb 26 spectaculaire foto’s uit het archief opgedoken. Met deze actie bieden we een alternatief en ondersteunen we tegelijkertijd de winkeliers. Die waren ook allemaal meteen heel enthousiast om hieraan mee te doen. En ik verwacht dat kinderen die spectaculaire foto’s prachtig zullen vinden en hun ouders mee zullen trekken van winkelier naar winkelier. Zo zullen ouders op hun beurt winkels ontdekken die ze niet kenden. En ik hoop dat deze actie ook leidt tot nieuwe abonnees voor de Barneveldse Krant.’’

DEELNAME Het deelnameformulier is hier te downloaden. De oplossingen kunnen tot 6 september worden gemaild naar hartvoordebarneveldsekrant@gmail.com of worden afgegeven bij BDUmedia, Marconistraat 33 in Barneveld. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie