Spektakel op het Torenplein, bij een eerdere editie.
Spektakel op het Torenplein, bij een eerdere editie. Tower Jumpers

Kapteijnstraat wordt een ‘basketbalarena’

28 juli 2021 om 10:35 Overig

BARNEVELD 3x3NL Barneveld. Dat is de naam van een toernooi dat komende zaterdag aan de Kapteijnstraat georganiseerd wordt door basketbalvereniging Tower Jumpers, in samenwerking met de Nederlandse Basketbal Bond. Voorheen stond dit bekend als Streetball Masters Barneveld (op het Torenplein). Dit jaarlijks terugkerend sportieve evenement trekt zo’n 200 actieve basketballers aan in alle leeftijden.

Na lange periode stilgestaan te hebben, mag er dus eindelijk weer gebasketbald worden. Het reguliere indoor-seizoen wordt niet hervat, maar mogen teams wel deelnemen aan de zogeheten 3x3NL Tour. Barneveld is één van de weinige plaatsen waar dit evenement jaarlijks terugkeert en het wordt goed bezocht. Dit jaar zal het evenement op vier locaties georganiseerd worden; te weten Katwijk, Utrecht, Amsterdam en dus Barneveld. De winnaars kwalificeren zich voor de Nederlandse finale in Amsterdam. 3x3 basketbal is afgeleid van de welbekende zaalsport waar sterren als Lebron James schitteren. De drie tegen drie-variant wordt gespeeld op een half veld en is zeer dynamisch. De scores wisselen elkaar in een hoog tempo af. Zodra de tijd voorbij is, of de score van 21 wordt bereikt, is de wedstrijd voorbij.  Er zullen (internationale) teams aanwezig zijn van de U13 klasse tot en met 65 jaar.

,,Deze editie zullen wij tevens een rolstoel-divisie hebben; ontzettend leuk voor de minder valide sporters dat dit podium voor hen geboden wordt”, aldus een Tower Jumpers-woordvoerder. ,,Om nog maar eens aan te tonen dat deze sport groeit in populariteit hoeft u alleen maar te kijken naar de Olympische kalender. 3x3 basketbal is een apart onderdeel geworden en Nederland is één van de acht gekwalificeerde teams.” Dat team is inmiddels wel uitgeschakeld. 

In verband met de coronamaatregelen wordt publiek zaterdag verzocht om buiten de hekken te blijven.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie