Deelnemer aan de klimtijdrit op de Hugo de Grootlaan tijdens LaVuelta033 editie 2020.
Deelnemer aan de klimtijdrit op de Hugo de Grootlaan tijdens LaVuelta033 editie 2020. Harry van 't Veld

Amersfoorts wielerevenement LaVuelta033 afgelast

24 juli 2021 om 14:23 Evenementen

AMERSFOORT De organisatie van LaVuelta033 heeft besloten het Amersfoortse wielerevenement met toertochten en een klimtijdrit voor fietsers en steppers van dit jaar te annuleren. Volgens Gert-Jan Nederend, voorzitter van de Stichting Wielerpromotie, is het evenement geannuleerd vanwege de nog geldende regelgeving rondom het coronavirus. Het evenement zou op zondag 22 augustus plaatsvinden. 

,,In de huidige situatie zijn we genoodzaakt allerlei programmaonderdelen, zoals de open dag en diverse clinics, te schrappen”, zegt Nederend. ,,Ons werd verzocht de deelnemers te controleren op een gezondheidsverklaring en er moest afstand gehouden worden voor en na de starts. Met deze maatregelen verdwijnt de sjeu van het evenement, vinden we.”

SNEU ,,Samen sporten en samen nagenieten is gewoon nog niet mogelijk”, stelt Nederend. ,,Uiteraard willen we alleen een evenement organiseren als dat veilig kan, zonder enig risico op verspreiding van het virus. Sneu natuurlijk voor de inschrijvers en ook sneu voor ons, want inmiddels hebben wij al het nodige geïnvesteerd.” Volgens Nederend zijn alle deelnemers die zich hadden ingeschreven geïnformeerd en wordt het inschrijfgeld teruggestort.

Het team van Nederend gaat nu alle energie steken in het organiseren van een het wielerweekeinde in 2022, want inmiddels is bekend geworden dat de start van de Ronde van Spanje medio augustus 2022 in Nederland plaatsvindt. Met een ploegentijdrit en etappes vanuit Utrecht, Breda en Den Bosch. Amersfoort is doorkomstgemeente van de etappe op de tweede dag.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie