De Scania 650S van Berry Melissen.
De Scania 650S van Berry Melissen. Truckstar

Vrachtwagen Barnevelder bij selectie Mooiste Truck van Nederland

17 juli 2021 om 10:19 Evenementen

BARNEVELD/LUNTEREN Het zijn spannende tijden voor Berry Melissen uit Barneveld. ‘Zijn’ vrachtwagen maakt kans verkozen te worden tot Mooiste Truck van Nederland. De uitslag wordt zaterdag 24 juli bekend.

De Scania 650S die Melissen rijdt bij zijn werkgever Hardeman Van Harten in Lunteren (dak- en wandbeplating) neemt deel in de categorie Open Voertuigen. De wagen maakt daarnaast ook kans op de algehele overwinning.

AFGESLOTEN TERREIN Gewoonlijk vindt de verkiezing van de Mooiste Truck van Nederland plaats tijdens het Truckstar Festival op het TT Circuit in Assen. Dit jaar zou dat zijn op 24 en 25 juli, vanwege de coronacrisis kan dat feest niet doorgaan. Maar de verkiezing van de Mooiste Truck van Nederland gaat wel door. De deelnemende trucks komen bij elkaar op een afgesloten terrein in de omgeving van Zwolle.

De 24 finalisten voor de verkiezing van de Mooiste Truck van Nederland zijn gekozen door de lezers van het Truckstar Fotojaarboek, een uitgave van chauffeurstijdschrift Truckstar, dat de wedstrijd organiseert. De trucks zijn verdeeld over acht categorieën, waaronder geconditioneerd vervoer, speciale voertuigen en tanktransport. In elke categorie nomineerden de lezers drie voertuigen.

PERFECTE STAAT Alle vrachtwagens zijn werkauto’s waar dagelijks mee wordt gereden. ,,Elke vrachtwagen wordt door zijn eigenaar en chauffeur voor de verkiezing in perfecte staat gebracht’’, meldt Truckstar. ,,Gebruikssporen worden verwijderd en deukjes of onvolkomenheden worden zoveel mogelijk weggewerkt. Het komt zelfs voor dat een truck of een trailer kort voor de verkiezing nog even naar de spuiter gaat.’’

Een vakjury bepaalt zaterdag 24 juli welke truck de mooiste van Nederland is. De uitslag wordt ‘s avonds vanaf 20.00 uur bekend gemaakt. De prijsuitreiking en de bekendmaking van de grote winnaar is te volgen via een livestream op de Facebookpagina van Truckstar.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie