Als je bank, vloer en/of behang neutraal gekleurd zijn, kun je veel kanten op.
Als je bank, vloer en/of behang neutraal gekleurd zijn, kun je veel kanten op. Nanette de Jong Fotografie

‘Nude-tinten zorgen voor balans in je interieur’

4 juli 2021 om 13:27 Wonen

BARNEVELD Waren vrolijk gekleurde banken en behangetjes vorig jaar niet aan te slepen, dit jaar zijn juist neutrale kleuren razend populair. Ook Barnevelders kiezen steeds vaker voor een interieur met beige- en grijstinten, merkt Manon van Ginkel van Eigenstijl Wonen. ,,Met een ‘nude’ interieur kun je losgaan met accessoires.”


Lieke van der Made

RUST Manon vindt het niet gek dat neutrale kleuren in steeds meer woonkamers de boventoon voeren, vertelt ze in de showroom van Eigenstijl Wonen aan de Wattstraat in Barneveld. ,,’Nude-tinten’ zorgen voor rust in je huis en balans in het interieur. Als je bank, vloer en behang neutraal gekleurd zijn, kun je veel kanten op zonder dat je alles hoeft te vervangen.” Ook neutrale, zwarte of houtkleurige tafels doen het goed. ,,Veel klanten kiezen ervoor om die te combineren met gekleurde stoeltjes.”

TIJDLOOS Met een rustige, tijdloze basis kun je volgens Manon naar hartelust experimenteren met verschillende accessoires. ,,Cognac- of roestkleurige woonaccessoires doen het altijd goed in een neutraal interieur, maar je kunt ze ook aanpassen op het seizoen. Denk bijvoorbeeld aan vrolijke kussentjes, kleurrijke lampenkappen en andere details in een zomerse of jungle-achtige sfeer.”

BEHANG Hoewel Eigenstijl Wonen het zelf niet verkoopt, helpen de stylisten hun klanten graag met het uitkiezen van de juiste kleur verf of bijpassend behang voor op de muur. Behang met print is nog altijd populair en past goed bij een interieur met rustige kleuren. ,,Net als vorig jaar kiezen veel mensen voor behang met een botanische print. Daarnaast is, naast de verschillende basistinten, donkergroen een veelgekozen kleur.”

STATEMENT-ITEM ,,Kies tot slot voor één statement-item als kers op de taart”, gaat Manon verder. Denk aan een opvallende designlamp, maar ook een uniek wandschilderij of meerdere wandpanelen van aluminium dibond zijn een goede keuze. ,,Dat materiaal spiegelt niet, in tegenstelling tot glas. Omdat de rest van het interieur rustig is, springt zo’n pronkstuk er nog meer uit. Een paar mooie vazen met pampasgras erin maken het geheel helemaal af.”   

MAGAZIJNVERKOOP Eigenstijl Wonen houdt op 9, 10, 16 en 17 juli een magazijnverkoop. Het magazijn aan de Marconistraat, dat maar liefst duizend vierkante meter groot is, staat die dagen vol met meubels, lampen en woonaccessoires die tegen een scherpe prijs verkocht worden.

,,Het gaat onder meer om showroommodellen en groot ingekochte banken, met kortingen die oplopen tot zeventig procent”, aldus Manon. ,,Alle producten zijn voorradig en kunnen direct meegenomen worden.” 

Aangeboden door Eigenstijl Wonen

,,Een mooie vaas met pampasgras maakt het geheel helemaal af.”
Kies als 'statement-item' bijvoorbeeld voor een opvallende designlamp.
Behang met print past goed bij een verder rustig interieur.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie