De bouwstart werd feestelijk gevierd.
De bouwstart werd feestelijk gevierd. Pauw Media

Bouwstart appartementencomplex De Rozelaar

25 juni 2021 om 07:22 Nieuwbouw

BARNEVELD De Rozelaar en Woningstichting Barneveld hebben woensdag op feestelijke wijze stilgestaan bij de bouwstart van een appartementencomplex aan de Amersfoortsestraat in Barneveld. Op deze plek komen 27 nieuwe appartementen voor (cliënten van) de Rozelaar, een organisatie die zich inzet voor mensen met een verstandelijke beperking.

Twee toekomstige bewoners onthulden het bouwbord. De verwachting is dat zij na de oplevering (in juni volgend jaar) hun nieuwe woning kunnen betrekken.

Philip Miedema richtte zich namens de Raad van Bestuur van de Rozelaar tot de aanwezige bewoners: ,,Dan is het nu echt zover. Ik ben zo blij voor jullie, alle toekomstige bewoners. Dit wordt jullie plek. Na een lange aanloop gaan we nu echt bouwen. Ik ben heel blij dat we dat in goede samenwerking voor elkaar hebben gekregen.´´

John van Maastricht, plaatsvervangend directeur-bestuurder van Woningstichting Barneveld: ,,We willen huurders en woningzoekenden een veilig en prettig thuis bieden, daar gaan en staan we voor. En dat doen we deze keer in de vorm van de bouw van een eigen woonplek voor jullie, 27 bewoners van de Rozelaar. Wat startte met een idee, groeide vanuit een goede samenwerking uit tot een concreet plan. Daar ben ik trots op.´´

De woningstichting feliciteerde de toekomstige bewoners met hun aanstaande nieuwe thuis en gaf hen een plantje cadeau als symbool voor de bouw van hun nieuwe woonplek.

\Aan de Amersfoortsestraat 14-16 in Barneveld bouwt Woningstichting Barneveld samen met Van Wijnen 27 nieuwe appartementen begeleid wonen. Zij verhuurt dit straks aan de Rozelaar. Het appartementengebouw is drielaags en heeft per woonlaag negen tweekamerappartementen en een gemeenschappelijke huiskamer. Het nieuwe adres wordt straks Irishof 1 tot en met 53. De toekomstige bewoners zijn mensen in verschillende leeftijdscategorieën met een verstandelijke beperking. De nieuwbouw is vervanging voor het Gasthuis, een andere woonlocatie van de Rozelaar.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie