Stefanie van de Langemeen werkt met plezier bij Kindcentrum De Vlindertuin in Voorthuizen.
Stefanie van de Langemeen werkt met plezier bij Kindcentrum De Vlindertuin in Voorthuizen. Pauw Media
Baandichtbij.nl

‘Meteen verkocht toen ik de vacature zag’

28 juni 2021 om 10:41 Economie

VOORTHUIZEN De doorgaande leerlijn volgen, kinderen helpen de wereld te ontdekken en in contact staan met de ouders. Pedagogisch medewerker Stefanie van de Langemeen is bij Kindcentrum De Vlindertuin in Voorthuizen helemaal op haar plek. Ze geniet met volle teugen van haar werk bij de Protestants Christelijke Organisatie voor Opvang en Onderwijs in de Gelderse Vallei. Bij deze stichting zijn op dit moment volop vacatures.

Stefanie werkt sinds begin december vorig jaar bij De Vlindertuin en zit al 20 jaar in dit vak: ,,Toen ik de vacature zag was ik direct verkocht. Wat mij namelijk zo aanspreekt bij PCOGV is onder andere de doorgaande leerlijn. We volgen je kind van 0 tot 13 jaar, en helpen hem/haar in de ontwikkeling. Mijn rol bestaat eigenlijk uit twee delen. Op dit moment werk ik op maandag op de buitenschoolse opvang (BSO) en op dinsdag en donderdag op het kinderdagverblijf van De Vlindertuin. De allerkleinsten is mijn ‘corebusiness’. In de praktijk zie ik dat kinderen elkaar daardoor beter gaan leren kennen. We stemmen thema’s op elkaar af en de oudste peuters mogen op het leerplein bij de kleuters spelen. Daardoor is de overgang naar het basisonderwijs kleiner. Je merkt dat de kinderen zich hier vertrouwd voelen.”

VEILIGE OMGEVING Aandacht voor de kinderen staat bij PCOGV centraal, benadrukt Stefanie: ,,Zo hebben wij vertrouwde/vaste gezichten voor de kinderen. Daarnaast bieden wij onze kinderen een veilige en liefdevolle omgeving, waarbij ze op hun eigen tempo zichzelf, hun talenten en de wereld kunnen ontdekken. Ze mogen zijn wie ze zijn.” De Vlindertuin is een plek voor de kinderen om te spelen, te leren en te groeien. Dat is het uitgangspunt.

AVONTUUR Stefanie: ,,Niet alleen het volgen en toepassen van de doorgaande leerlijn spreekt mij aan, ook het onderlinge contact met de collega’s en de ouders. De functie is misschien wel veel breder dan je misschien eerst denkt. Samenwerken en voortdurend afstemming maken ook onderdeel uit van je functie.”

ONTWIKKELEN ,,Verder heb je hier genoeg mogelijkheden om te leren en je verder door te ontwikkelen. Toen ik net in dienst was kon ik bijvoorbeeld direct aansluiten bij de opleiding VVE (Voor- en Vroegschoolse Educatie). Er zijn kansen genoeg.”


Wil jij ook graag werken voor PCOGV? Kijk dan op: www.werkenbijpcogv.nl of kijk op www.stichting-pcogv.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie