Onnodige nederlaag Veluwse Boys tegen Elspeet

Voetbal
5 sep 2020, 20:05
Afbeelding
GARDEREN

Een in het eerste halfuur goed voetballend Veluwse Boys verzuimde afstand te nemen van Elspeet. Wesley Doppenberg en Wilgert Kok lieten in deze periode mooie kansen liggen, waardoor de voorsprong tot één treffer van Jordi Doppenberg beperkt bleef. In het slotkwartier van de eerste helft kwam Elspeet er wat vaker uit. In de 38e minuut viel bij de eerste gevaarlijke aanval van Elspeet de gelijkmaker; 1-1. Via een benutte strafschop in de 44e minuut ging Elspeet tegen de verhouding in met een 1-2 voorsprong rusten.

Na de rust leidde een verdedigingsfout al snel tot de 1-3. Een minuut later wist Wesley Pott uit een strafschop de achterstand tot 2-3 te verkleinen. Veluwse Boys werd wel sterker, maar met een aantal goede reddingen wist de Elspeetse doelman de voorsprong tot het eindsignaal vast te houden.