Mochten de Scherpenzelers de volgende ronde bereiken, dan bestaat er een kans dat ze automatisch doorschuiven naar het grote bekertoernooi. Dit is afhankelijk van de prestaties van de Nederlandse voetbalclubs in Europees verband. Mocht dit niet goed uitpakken, dan speelt de ploeg van Jürgen Schefczyk bij winst tegen de winnaar van het tweeluik tussen Excelsior’31 en Susteren. Excelsior ’31 uit Rijssen speelt in de derde divisie zaterdag en Sportclub Susteren is een zondag eersteklasser.
De duels in de tweede kwalificatieronde worden van 6 tot en met 8 oktober gespeeld.
DTS Ede speelt de eerste kwalificatieronde thuis tegen zondag eersteklasser Best Vooruit. Bij winst volgt opnieuw een thuiswedstrijd (tussen 6 en 8 oktober). Dat is tegen de winnaar van AFC-Unitas. AFC speelt in de eerste klasse zaterdag. Unitas komt uit in de derde divisie zondag.
Derdedivisionist Sparta Nijkerk speelt in de eerste ronde tegen Cluzona . Als de formatie van Eric Speelziek erin slaag om de zondag tweedeklasser uit Wouw te kloppen dan wacht in de tweede ronde een thuiswedstrijd tegen Rijnsburgse Boys. Ook kan het zijn dat de Nijkerkse ploeg, net als Scherpenzeel, direct doorstroomt naar het hoofdtoernooi. DVS’33 uit Ermelo treft Dongen (derde divisie B zondag) en bij winst wacht de ontmoeting met Hoogeveen (Hoofdklasse A zondag) of DOVO (Derde divisie A).
De derde ronde, of de eerste in het hoofdtoernooi van de strijd om de KNVB-beker, waarbij ook de profclubs instromen, wordt gespeeld vanaf maandag 26 oktober tot en met woensdag 26 oktober. Mocht Scherpenzeel zo ver komen kan niet worden geloot tegen een ploeg die nog op Europees niveau (zeker AFC Ajax en Feyenoord) actief is.