Jurre Jochemsen

De weersomstandigheden om weer te beginnen, zijn om te tennissen uitstekend. Een mild windje, een graad of twintig en een zon die hoog aan de hemel staat. ,,Dat er weer getennist mag worden, is natuurlijk prachtig”, vertelt LTC-voorzitter Erik Buers voorafgaande aan de training op de zonovergoten parkeerplaats. ,,Er zijn twee verschillende ingangen”, vertelt de Barnevelder. ,,Dit alles natuurlijk voor de veiligheid. Maar laat ik vooropstellen dat het zeer positief is dat het weer op mag starten. Tennis is natuurlijk geen contactsport, dus had ik het op zich wel eerder gewild, maar dit is ook prima. Een sportschool als do-it zal meer balen, zij zouden toch ook prima kunnen openen?”

[AFKICKVERSCHIJNSELEN MINDER] Buers voelde juist net dat de afkickverschijnselen van het niet-tennissen wat minder werden. ,,Maar toen premier Rutte woensdag met zijn persconferentie kwam, ben ik meteen in de computer geklommen en heb ik vrienden gemaild om meteen weer een afspraak te maken om te gaan spelen. Maandag twee keer, woensdagochtend spelen, ja, de tennisagenda raakt gelukkig meteen weer vol.” De kantine blijft dicht. ,,Dat omzetverlies doet natuurlijk wel pijn, voorlopig blijft het clubhuis helaas gesloten.” Ondertussen druppelen de eerste jeugdspelers binnen. Tess van Geresteijn (14) vertelt vol vreugde. ,,Hehe, eindelijk mijn eerste training, ik heb er echt heel veel zin in. Lekker gezellig trainen en bijpraten met mijn vriendinnen, ik heb het eigenlijk wel heel erg gemist. Het lachen, het sporten, het kan eindelijk weer. En wat nog mooier is, morgen sta ik hier weer voor de volgende training.” Ook Mika Voorloop kan niet wachten. Met een glimlach rijdt hij het parkeerterrein op, vlak voor de tennisles. ,,Echt heel fijn dit, we hebben echt een hele periode niet kunnen spelen. Het verlangen was echt groot.”

Hij heeft zich wel fit kunnen houden. ,,Jazeker, ik heb oefeningen gedaan thuis en speelde ook tafeltennis. Maar ja, met tennis beweeg je meer, dus nu kunnen we lekker voluit. Echt heel mooi dat dit weer kan.” De 13-jarige Barnevelder is tevens verguld met het nieuws dat ook volwassenen weer mogen beginnen volgende week. ,,Mijn neef Jeffrey van de Braak is 20 en daar speel ik ook wel eens mee. Verder kan ik dan ook met mijn vader Marco tennissen, daar heb ik ook veel zin in. Voor de rest is het afwachten wanneer de competities weer mogen beginnen, maar dit is al heel wat!” Buers praat verder over de gevolgen van afgelaste toernooien, zoals bijvoorbeeld het Hanen-en Hennentoernooi. ,,Daarin kunnen we als club gelukkig schuiven. En de Herendag kunnen we ook verzetten. Hier op de club hopen we dat heel veel thuisblijvers lekker veel gaan tennissen en dat ook niet-leden hun weg hierheen vinden. We zullen zien wat de toekomst brengt.”