[SMALLE SELECTIE] Het was wederom improviseren voor SDS. Anton Mulderij speelt door zijn zware peesblessure niet meer, maar ditmaal bleken ook Everhard Bleijenberg en Niels Groeneveld niet of nauwelijks inzetbaar. SDS had daarnaast de pech dat ook Erik Kooloos geblesseerd moest afhaken na de tweede set. Om het zestal te completeren mocht oud-eerste teamspeler Bart Stormmesand zijn waarschijnlijk 1-malige comeback maken bij de hoofdmacht.

De eerste 2 sets waren alleszins het aanzien waard. Het bezoekende Blauw Wit hoefde maar weinig onder te doen voor SDS dat, gesteund door een solide pass, lekker in de wedstrijd kon komen. Ook het geroutineerde Blauw Wit kwam regelmatig goed door en zo ontstond er een gelijkopgaande eerste set met wisselende kansen. SDS had het geluk aan haar zijde in de slotfase en pakte de set met 29-27.

Ook daarna had zowel SDS als Blauw Wit kans op de setwinst. Gerald van de Kuilen en Marc Aelbers kwamen aanvallend goed door, maar in de verdediging liet SDS wat steken vallen. Blauw Wit leek te profiteren, maar het eerste setpoint kon nog weggewerkt worden door de thuisploeg. De ploeg uit Oldebroek trok vervolgens toch aan het laatste eind en pakte de winst.

[GELOPEN KOERS] Daarna was het gelopen koers voor SDS. Erik Kooloos kon inmiddels niet verder en alle omzettingen binnen het team bleken teveel van het goede. SDS kon geen enkele vuist meer maken en Blauw Wit speelde de laatste 2 sets freewheelend uit. Met 13-25 en 16-25 ging de winst probleemloos naar de bezoekers. SDS speelt nog tegen het reeds gedegradeerde Zeewolde en sluit af bij het laaggeklasseerde Pauwervoll en moet in staat worden geacht de vierde plek definitief vast te houden.