Jurre Jochemsen

Het is dit jaar duidelijk een zware competitie voor beide clubs. ,,Wij hebben maar één punt en DVV nog maar nul”, vertelt de 69-jarige denksporter uit Barneveld, die sinds 1981 lid is van de BDSV en sinds 1965 actief damt. ,,Dat we in de degradatiezone zouden zitten, was ook wel een beetje verwacht moet ik zeggen, andere illusies maakten we onszelf niet. De Gelderse Hoofdklasse is dit jaar gewoon heel zwaar, misschien wel vergelijkbaar met de op één na hoogste landelijke klasse. Het is dan ook geen schande dat we onderaan staan, in de breedte is een kleine club als de BDSV gewoonweg niet sterk genoeg. Vier tot vijf spelers van de in totaal veertien damleden die we hebben, kunnen denk ik dit hoge niveau aan en dat is natuurlijk niet zo gek. Dat is sowieso wel een probleempje bij de club, dat we zo weinig damleden hebben. Duidelijk is wel dat we er alles aan gaan doen om ons te handhaven op dit niveau.”

[BUREN] Dat moet dan gebeuren tegen de buren uit Voorthuizen die laatste (12e) staan in de competitie. BDSV staat daar twee posities boven. ,,Als het zo blijft, zullen we ons inderdaad handhaven, maar spannend zal het tot het einde wel blijven denk ik. De nummer elf degradeert namelijk ook.”

Van de Pol - geboren in Terschuur en voorheen ook actief voor de niet meer bestaande Nijkerkse damclub Veluwezoom - noemt de derby van morgen speciaal. ,,Het is ook bijzonder dat deze wedstrijd binnen de gemeentegrenzen plaatsvindt, juist omdat het zo’n hoog niveau is. Dit soort wedstrijden geeft ook zeker iets extra’s. We zullen vol aan de bak moeten en gaan ervoor. Maar ‘Vrouwe Fortuna’ zullen we ook af en toe wel nodig hebben.”

[EIGEN OPTREDENS] Van de Pol is gematigd tevreden over zijn eigen optredens tot nu toe. ,,Ik heb gelukkig een plusscore en dat wil ik graag zo houden. Laten we hopen op winst van Barneveld op DVV!”