Jurre Jochemsen

De finale strijd om de allerhoogste graal vond plaats in een volgens vrijwilligerscoördinator Melanda Bouw, 'bomvolle' hal van de manege aan de Hunnenweg. ,,Daar kunnen we alleen maar heel blij mee zijn, het is allemaal super goed gegaan, zonder ongelukken. Het waren heel mooie finales zowel bij de pony's als de paarden. De strijd bij de jongsten was vrijdag ook zó mooi om te zien. Er waren diverse barrages wat het extra spannend maakte. De ruiters en amazones waren erg aan elkaar gewaagd en de strijd was erg sportief. Echt gaaf om de spanning te voelen."

Zowel vrijdag (de pony's) als zaterdag (paarden) was de publieke belangstelling reden voor tevredenheid bij de organisatie, die ook dit jaar in handen lag van De Veluweruiters. ,,Het was constant gezellig druk en vooral vrijdag stond het vol met opa's, oma en ouders om hun kinderen en kleinkinderen aan te moedigen." Waar het in de lagere categorieën vaak uitdraaide op barrages, was daar in de hoogste klasse, de ZZ, geen sprake van, mede door het geringe deelnemersveld. Bouw: ,,Maar we hadden met Niels Brussen echt een sterke, sportieve ruiter als winnaar. Er plaatsten zich drie ruiters voor de finale en omdat Niels als enige foutloos bleef, was er geen barrage nodig en werd hij de winnaar. Een mooi einde van een fijne, echt fantastische editie. De sfeer was geweldig en het was dus ook op zaterdagavond bomvol. En mooi ook dat wethouder Didi Dorrestijn de hoofdprijs uitreikte."

[VOL LOF] De winnaar van de ZZ was vol lof over de organisatie én zijn merrie Ten Waele Dorette. ,,Heel mooi natuurlijk dat ik win, zeker omdat ik hier heel graag kom. Er was een stevig parcours neergezet en ook nu was er weer veel sfeer, muziek en gezelligheid. Die organisatie heeft het elke keer weer super voor elkaar."

Door de muziek worden sommige paarden wel bevangen door de spanning, zo meent de man uit Elst (38). ,,Maar mijn 'gruwelijke' bloedmerrie ging er juist heel goed mee om en vond het juist wel gezellig. Het is echt een paard met veel karakter en ze vecht er altijd hard voor. Dat werkt soms in ons nadeel, maar in Voorthuizen dus zeker in mijn voordeel, gezien de winst. Mooi ook om die geldprijs en het Wilde Varken in ontvangst te mogen nemen." Het was de eerste hoofdprijs in Voorthuizen voor de ruiter, die gisteren alweer in actie kwam bij een concours in Laag Soeren.

[ANDERE WINNAARS] Ook in de overige categorieën werd er afgelopen dagen natuurlijk hard gestreden om de winst. In de klasse Z greep Kelly van Wijk naar de zege, terwijl Danielle van Harskamp de beste bleek in de klasse M.

Tessa Rodenburg van De Valouwe was de sterkste in 'de L', terwijl thuisrijder Tessa van Woudenberg (De Veluweruiters Voorthuizen) de categorie B in winst omzette.