Het niveau in de Duitse Carrera Cup is dit seizoen hoog met minimaal vijftien rijders die vrijwel niet voor elkaar onder doen. ,,Je moet echt op de limiet rijden wil je voorin meedoen", benadrukte de routinier uit Ede.

En dat lukte tijdens de zevende ronde van het kampioenschap, aangezien hij twee keer een vierde tijd klokte. ,,Vooral mijn eerste snelle ronde was een lekkere. Bijna perfect op een minuscuul foutje na."
In de Porsche van Förch Racing trok Van Lagen de lijn door in beide races, die in alle gevallen werden gekenmerkt door veel crashes en dus safety car situaties. In de zaterdagse race behield de Edenaar bij de start zijn vierde plek zonder veel drama. Na de eerste safety car situatie kwam collega Nederlander Larry ten Voorde langszij.

 

Opperste concentratie bleek ook vereist in de zondagse hoofdrace waar hij dus ook als vierde eindigde. Halverwege de wedstrijd dook Jaap in de achterspoiler van regerend kampioen Michael Ammermüller, maar de Nederlander in Poolse dienst besloot geen overmatige risico's te nemen voor een podiumplek. Met nog één ronde te gaan staat Van Lagen vijfde in de tussenstand als beste rijder van Förch Racing. ,,De kans is heel groot dat ik voor volgend jaar bijteken. Ik heb het erg naar m'n zin bij Robert Lukas en zijn team." Over twee weken wordt op de Sachsenring de finale verreden.