PREMIUM ARTIKEL

Huisarts niet naar Dwarsakker in Zwartebroek

Zorg
Foto: Bram van den Heuvel
10 dec 2021, 11:09
Het gezondheidscentrum Dwarsakker in Zwartebroek is inmiddels in gebruik genomen.
Het gezondheidscentrum Dwarsakker in Zwartebroek is inmiddels in gebruik genomen.
ZWARTEBROEK

Huisartsenpost Zwartebroek vestigt zich niet in gezondheidscentrum Dwarsakker in Zwartebroek. Na langslepende onderhandelingen zijn de huisarts en de Stichting Dienstenzorgcentrum Dwarsakker er niet uitgekomen. Huisarts Trudeke Nijhof zal haar praktijk vestigen in het nu nog in aanbouw zijnde bedrijfsverzamelgebouw in ‘t Hoff Davelaar in het buitengebied. ,,Het is een grote domper dat het niet is gelukt’’, reageert woordvoerder Henk Smit namens de stichting. Die beraadt zich nu over wat met de vrijgekomen ruimte moet gaan gebeuren.

Het gezondheidscentrum aan de Eendrachtstraat is eind november opgeleverd en afgelopen week maakten de podotherapeut, de diëtist en de logopedist voor de eerste keer gebruik van de flexruimte. De fysiotherapeut heeft zijn eigen ruimte ingericht en ontvangt al cliënten. De tandarts is nog bezig zijn ruimte in te richten en gaat naar verwachting volgende maand open. De enige die nog ontbreekt, is de huisarts. Eind september zei woordvoerder Henk Smit in deze krant nog te verwachten dat het contract ,,zeer binnenkort’’ rond zou komen. Inmiddels is duidelijk dat dat niet is gebeurd. ,,Met de huisarts gaat het niet door, we zijn er financieel niet uitgekomen. De huisarts zegt het niet rond te kunnen krijgen en ik kan natuurlijk niet in andermans portemonnee kijken, maar we hanteren marktconforme prijzen.’’

DOMPER Smit betreurt de gang van zaken. ,,Het is heel verdrietig dat het niet is gelukt, we hebben hier heel lang naar toegewerkt. Het is een heel grote domper voor alle betrokkenen om een exceptioneel gezondheidscentrum in een klein dorp als Terbroek te hebben, en dat de huisarts dan ontbreekt. De reden om dit op te starten en ..

Deel dit artikel via:









advertentie