Eind mei werd gestart met de grote herinrichting van de straat. Zo zijn de rioolaansluitingen tot een meter in de voortuinen vernieuwd, en worden ook de stoepen en de straat geheel vernieuwd.

[STOEPEN] De oude asfaltlaag wordt vervangen door nieuwe klinkers, en de stoepen zullen worden voorzien van nieuwe tegels. Inmiddels is een groot gedeelte van de stoepen al klaar.

Momenteel zijn de werkzaamheden gevorderd tot bijna bij de Lage Valkseweg. In dit gedeelte moet nog begonnen worden met het vervangen van de stoepen. Dit gebeurt als ook daar de laatste rioolaansluitingen zijn gerealiseerd.

[OUD] ,,Doordat het riool, en het kabel- en leidingstelsel erg oud is en niet goed op de tekeningen staat, was het soms lang zoeken voordat we ons werk konden doen”, aldus de aannemer in de brief. Ook zijn er in overleg met de bewoners en de gemeente nog veranderingen doorgevoerd wat betreft de weg en stoepbreedtes.

,,De verwachting is nu dat we nog enkele weken nodig hebben voordat de A.G Wijersweg is voorzien van nieuwe stoepen en de nieuwe straatklinkers, en de grote herinrichting afgerond wordt”, aldus de firma Van Gelder in de brief.

Gerwin van Luttikhuizen
Foto: Gerwin van Luttikhuizen
Gerwin van Luttikhuizen
Foto: Gerwin van Luttikhuizen
Gerwin van Luttikhuizen
Foto: Gerwin van Luttikhuizen