De inmiddels 75 leden tellende quadvereniging rijdt nu nog op een braakliggend terrein, maar  moet daar op termijn plaatsmaken voor industrie. Het bleek lange tijd lastig om een andere plekte vinden voor de vereniging, maar er lijkt een doorbraak te zijn. ,,We zijn in gesprek met de gemeente over de nieuwe locatie", zegt Erwin Versteeg. ,,Er is gesproken met de grondeigenaar en die heeft geen bezwaar. We hebben niet veel nodig, alleen een plek om te rijden. Met de gemeente is nu één een belangrijke voorwaarde afgesproken: dat wij bij eventuele klachten van omwonenden direct met hen in gesprek gaan en zoeken naar een oplossing. Hiertoe zijn wij natuurlijk graag bereid. We wachten nu het groene licht af. Ik heb goede hoop dat het nog voor het eind van het jaar geregeld is."

Mocht dit inderdaad het geval zijn, dan zou er voor de Veluwse Zandhappers een einde komen aan een jarenlange zoektocht naar een andere locatie waar ze minimaal vijf jaar gebruik van kunnen maken. Eerder reden zij op een braakliggend terrein aan de Wencopperweg, maar moesten zij plaatsmaken voor industrie. Sinds 2016 is de enige quadvereniging van Nederland tijdelijk actief op een aangelegd circuit op industrieterrein Harselaar-Zuid in Barneveld. Omdat hier op termijn gedeelte 1b van het industrieterrein gerealiseerd zal worden, was al vanaf het begin duidelijk dat de club hier uiteindelijk moet wijken. Er was een bruikleenovereenkomst opgesteld, met een opzegtermijn van een halfjaar. De gemeente heeft daar nu gebruik van gemaakt. In verband met de stikstofcrisis staat de ontwikkeling van Harselaar-Zuid 1b nu echter al geruime tijd stil.

In politiek Barneveld werd afgelopen jaar geopperd om de vereniging een plek te geven bij de nieuwe locatie van fietscrossvereniging Flying Bikes. De Zandhappers waren enthousiast, omdat de plek aan de Hanzeweg niet ver is van waar zij nu zitten en het relatief weinig omwonenden kent. De plek bleek uiteindelijk niet haalbaar. Begin dit jaar uitte het college van b. en w. zijn twijfels of de club binnen Barneveld een geschikte plek zou kunnen vinden waar aan alle milieu-eisen voldaan zou worden. Dat die er nu toch lijkt te zijn, stemt Versteeg zeer tevreden. Volgens hem zijn er alleen maar winnaars als de gemeente groen licht zou geven voor de nieuwe locatie. ,,Hiermee kunnen wij ons blijven inzetten voor het tegengaan van wildcrossen."

Door Jannes Bijlsma