Wouter van Dijk

Dat zegt voorzitter Erwin Versteeg namens de Barneveldse quadvereniging. ,,Deze plek is bij ons eerder, tijdens onze zoektocht naar een definitieve locatie, niet in beeld gekomen, maar we zijn zéker enthousiast. Het is een perfecte plek, niet ver van waar we nu zitten en met weinig omwonenden. Dat zou betekenen dat we hier rustig aan de gang zouden kunnen, zonder overlast te veroorzaken.'' De vereniging zou ongeveer 1,5 tot 2 hectare ruimte nodig hebben.

[COMBINEREN] Dinsdag meldde deze krant dat de plek aan de Hanzeweg de beoogde locatie is voor de fietscrossers uit Kootwijkerbroek. Deze club zoekt al ruim tien jaar naar een alternatief, omdat de vereniging op de huidige locatie aan de Essenerweg uit haar jasje is gegroeid. Vanuit de politiek wezen de fracties van Burger Initiatief, ChristenUnie en Lokaal Belang dinsdag op de discussie naar een locatie voor De Zandhappers, met de suggestie om een en ander te combineren. Ook voor de fietscrossers zou een combinatie met de quadvereniging bespreekbaar zijn, mits de planning voor de Flying Bikes daardoor geen vertraging oplevert.

Versteeg: ,,Mooi om te horen dat er met ons meegedacht wordt. We zijn nog altijd in goed overleg met de gemeente over een definitieve plek, maar tot op heden heeft dat nog niets concreets opgeleverd. We zullen nu zeker ook deze plek aandragen, ik ben benieuwd wat de gedachten en mogelijkheden zijn.''

Quadvereniging De Veluwse Zandhappers, momenteel de enige officiële quadvereniging in Nederland, kent momenteel ongeveer zeventig leden. Sinds ongeveer drie jaar is de club gevestigd op een braakliggend terrein vlakbij Harselaar-Zuid, maar op termijn is hier nieuwe industrie gepland, en dus wordt al enige tijd gezocht naar een definitief onderkomen. ,,Het zou mooi zijn als we binnen de gemeentegrenzen een andere plek kunnen vinden, omdat onze leden hier nu eenmaal vandaan komen.'' Volgens Versteeg houdt de club, met relatief veel jonge leden, rekening met veiligheid en overlast. ,,Belangrijk is ook dat we door ons bestaan wildcrossen in de bossen tegengaan.'' De huidige baan van de quadvereniging is gekeurd door de Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging (KNMV).

[VOLDOENDE RUIMTE] In een eerste reactie vanuit de gemeente Barneveld blijkt dat men niet afwijzend tegenover het idee staat om combinaties te leggen. ,,Op dit moment zijn meerdere verenigingen en voorzieningen in de gemeente Barneveld op zoek naar een nieuwe locatie'', zegt woordvoerder Wendy te Velde. ,,Zowel ruimtelijk als financieel is het verstandig om te onderzoeken of de nieuwe locatie van de fietscrossbaan met de huisvesting van dergelijke ruimtevragers kan worden gecombineerd. De locatie is in elk geval uitstekend bereikbaar en biedt voldoende ruimte om meerdere functies en voorzieningen een plek te geven.''