Vanuit de hele gemeente Barneveld, maar ook bijvoorbeeld uit Amersfoort, willen mensen in De Glind komen zwemmen, zegt coördinator Frank Zevenbergen. ,,Het is heel snel vol. Mensen kunnen op bepaalde plekken niet terecht, waardoor ze zich tot ons richten." Hij verwijst daarbij onder meer naar recreatieterrein Zeumeren bij Voorthuizen. Afgelopen week werd het terrein na enkele uren gesloten voor nieuwe bezoekers, omdat het er te druk werd om de corona-afstand van anderhalve meter te waarborgen. ,,Dit is bij ons geen enkel probleem", aldus Zevenbergen. ,,Het grootste deel van onze bezoekers betreft ouders met jonge kinderen, waarvoor Zeumeren of het Oosterbosbad in Barneveld te druk zijn. Hier is het overzichtelijk. Ook de verdubbeling van honderd naar tweehonderd bezoekers ging prima."

LANGE RIJ Toch geeft het voor Zevenbergen ook wel een beetje een vreemd beeld: zulk warm weer en dan relatief weinig zwemmers. ,,Vorig jaar hadden we op dit soort hete dagen soms wel zeshonderd bezoekers. Dat aantal is nu niet haalbaar. Maar we zijn al lang blij dat we open zijn en mensen kunnen verwelkomen." Afgelopen zaterdag moest Zevenbergen mensen die in de rij stonden voor het zwembad wegsturen, omdat het vol was. ,,Dat was wel jammer; er stond nog een lange rij."

TIJDVAK Wie in De Glind wil zwemmen, moet eerst reserveren voor een bepaald tijdvak van twee uur. Op doordeweekse dagen duren deze van 13.00 uur tot 15.15 uur, vervolgens van 15.30 tot 18.00 uur en van 18.15 tot 20.00 uur. ,,Op maandag, woensdag en vrijdag is er ochtendzwemmen voor abonnementhouders en ook dat is drukker dan normaal."

OOSTERBOSBAD Het Oosterbosbad in Barneveld is aanzienlijk groter dan Splash in De Glind en er is dan ook ruimte voor meer zwemmers: in totaal 1500. Ook hier moest worden gereserveerd om binnen te komen, maar sinds kort hoeft dat hier niet meer. Liefhebbers kunnen dus weer op de bonnefooi naar het bad aan de Mr. Troelstralaan in Barneveld gaan, maar lopen daarbij dus wel het risico dat het maximumaantal bezoekers al is bereikt en ze dus niet meer naar binnen kunnen.

Het bad adviseert daarom om op tijd te komen. Recreatief zwemmen kan in het Oosterbosbad van maandag tot en met zaterdag vanaf 11.00 uur, op zondag vanaf 13.00 uur.

Jannes Bijlsma