Dat laat Wilco de Jong weten namens Go Barneveld, de organisatie die het toerisme in de gemeente Barneveld wil aanjagen. De opening is mogelijk dankzij de coronaversoepelingen die met ingang van 1 juli van kracht worden.

De gemeente Barneveld telt drie toeristische informatiepunten waar recreanten terecht kunnen. Deze zijn ondergebracht in de Bibliotheek Barneveld, molen De Hoop in Garderen en een zogenoemde ‘pipowagen’ in het centrum van Voorthuizen. 

,,In een normaal toeristisch seizoen zijn de informatiepunten van Pasen tot en met de herfstvakantie geopend, maar door de corona-uitbraak moesten we ze dit voorjaar gesloten houden. Wel hebben we vakantiegasten geprobeerd online te informeren over het toerisme in de gemeente Barneveld”, schetst De Jong.

[BOEKINGEN] Daar komt dankzij de coronaversoepelingen per 1 juli verandering in, al wordt ook bij de toeristische informatiepunten de gewenste anderhalve meter afstand tussen personen in acht genomen. ,,Uiteraard zijn we blij dat we alsnog dit seizoen open kunnen gaan, zeker ook omdat veel Nederlanders deze zomer vakantie in eigen land vieren. Het aantal boekingen bij campinghouders en vakantieparken loopt inmiddels goed.”

[GOED BEZOCHT] De informatiepunten worden overigens volgens de voorzitter van Go Barneveld nog opvallend goed bezocht. ,,We leven in een online tijdperk, maar in het toeristisch jaar 2019 kwamen in totaal toch ruim 3.500 bezoekers naar de informatiepunten. We voorzien dus in een behoefte.” 

Daarbij benadrukt De Jong dat niet alleen vakantiegasten een beroep doen op de drie locaties. ,,Ook de lokale bevolking maakt er nog geregeld gebruik van, bijvoorbeeld voor tips en kaarten van fiets- en wandelroutes.”