De man kwam op 8 november 2018 met zijn bestelbus eerst tegen één van de woningen tot stilstand. In plaats van op dat moment uit de bestelbus te stappen, reed de man door en ramde nog een luifel. Hij reed door een voortuin waar hij bomen en planten vernielde en de man reed ook tegen een schutting. Vervolgens reed de man tegen een garagedeur aan waarachter een auto stond. Ten slotte reed de man nog een keer op de woning in waar hij al eerder tegen tot stilstand kwam. Hij stond op dat moment met maar liefst 20 centimeter van de achterkant van zijn bestelbus in de woonkamer. De man verzette zich ook tegen de politie toen zij hem wilden aanhouden. 

[CANNABISGEBRUIK] Volgens zijn advocaat had de man geen schuld aan de feiten vanwege niet-aangeboren hersenletsel dat hij als gevolg van een ongeluk in 2008 opliep. Er zou iets in zijn hoofd zijn gebeurd op het moment dat hij in zijn bestelbus zat. De rechtbank gaat hier niet in mee. De man zei zelf in meerdere verklaringen dat hij cannabis had gerookt voordat hij in zijn bestelbus stapte. Twee weken eerder veroorzaakte de man ook al een aanrijding nadat hij cannabis had gebruikt. 

De rechtbank verklaart de man wel verminderd toerekeningsvatbaar vanwege het niet aangeboren hersenletsel. Daarbij volgt ze het advies van de psycholoog. De rechtbank houdt bij het opleggen van de straf verder rekening met de ernst van de feiten, met vergelijkbare rechterlijke uitspraken en het strafblad van de man. Aan het voorwaardelijke straf zijn bijzondere voorwaarden gekoppeld, zodat de man behandeld kan worden.

AberMedia
Foto: AberMedia
AberMedia
Foto: AberMedia
AberMedia
Foto: AberMedia
AberMedia
Foto: AberMedia