Op basis van het aantal inwoners, forenzen en bezoekers van de gemeente, kwam het aantal van 84 nieuwe openbare laadpalen naar voren. Per dorp is gekeken hoe groot de behoefte aan laadcapaciteit wordt. Op drie kaarten (zie afbeeldingen) zijn plekken aangewezen waar mogelijk laadpalen of laadpleinen kunnen komen. Hierbij is rekening gehouden met de verkeersstructuur, de dekking en het elektriciteitsnet.

[LAADPLEINEN] Laadpleinen heeft de gemeente Barneveld op dit moment nog niet. Zo'n plein heeft een aantal laadpunten voor elektrische auto's met één gezamenlijke aansluiting. De gemeente Barneveld wil onderzoeken of dergelijke laadpleinen er moeten komen en of er zonnepanelen aan laadpalen gekoppeld kunnen worden. 

De locaties die op de kaart staan voor nieuwe laadpalen, zijn nog niet definitief. Aanvragers van nieuwe exemplaren nemen deze plekken door met de gemeente en samen wordt bekeken welke locaties definitief worden.

[GEMAKKELIJKER] Wethouder Didi Dorrestijn-Taal met klimaat en duurzaamheid in haar portefeuille over de uitbreiding van het aantal laadplekken: ,,We zien dat het aantal elektrische auto's op de weg alsmaar toeneemt en we verwachten dat het aantal alleen maar verder zal groeien. Elektrisch rijden willen we in onze gemeente verder stimuleren door meer laadpalen te plaatsen. Zo wordt het voor onze inwoners en ondernemers gemakkelijker om dichtbij hun auto op te laden."

Gemeente Barneveld
Foto: Gemeente Barneveld
Mogelijke plekken voor laadpalen Barneveld, Harselaar, Zwartebroek, Terschuur en De Glind
Gemeente Barneveld
Foto: Gemeente Barneveld
Mogelijke plekken voor laadpalen in Voorthuizen, Stroe en Kootwijkerbroek
Gemeente Barneveld
Foto: Gemeente Barneveld
Mogelijke plekken voor laadpalen in Garderen, Stroe en Kootwijk.