PREMIUM ARTIKEL

Dominee-effect: Afluisteren

hartenziel
Foto: Familie Teeuw
22 aug 2021, 06:35
In de rubriek Dominee-effect schrijft een predikant iedere week over iets wat hem of haar bezighoudt of opvalt. Deze week ds. Rien Teeuw.
In de rubriek Dominee-effect schrijft een predikant iedere week over iets wat hem of haar bezighoudt of opvalt. Deze week ds. Rien Teeuw.
COLUMN
VOORTHUIZEN

Ik weet dat het niet netjes is om gesprekken van anderen af te luisteren. Toch heb ik het afgelopen vakantie stiekem gedaan. We zaten op een strandje bij onze camping. Het was echt Hollands weer: zon en wolken wisselden elkaar af. Onze kinderen waren het water ingedoken. Ik probeerde op het strandje een boek te lezen. Toen gebeurde het dat mijn aandacht getrokken werd naar twee jongens, die net naast mij op hetzelfde strandje zaten. Ik schatte ze hooguit een jaar of tien. Ik vermoed dat ze vakantievrienden waren. Samen waren ze in gesprek verwikkeld geraakt over de wolkenluchten, die zich boven ons ontplooiden. ‘Die wolk lijkt wel een olifant’, zei de één. ‘En die wolk is mooi wit, zo helder heb ik nog nooit gezien’, zei de ander. ‘Woont God misschien in die wolk?’, vroeg hij er gelijk achteraan. 

Ongemerkt luisterde ik verder mee naar het gesprek. ‘Nee joh, het kan helemaal niet dat God in een wolk woont. Lezen jullie thuis weleens uit de Bijbel? Je moet eens aan je vader of moeder vragen of ze dat doen. God woont niet in een wolk. God woont in de hemel’. ‘O’, reageerde de ander, ‘Waar is de hemel dan? Kan je die zien? En waar dan?’ Same..

Deel dit artikel via:









advertentie