Wouter van Dijk

Daarmee reageert André Kennis van de Spar aan de Korenbloemstraat op het recente rapport van Bureau Seinpost, dat vorige week naar buiten kwam. In dat rapport, dat het college van burgemeester en wethouders wil volgen, is een verdeling opgenomen van de extra vierkante meters aan supermarktruimte in Barneveld. Spar kan daarmee verhuizen naar Bloemendal, waar de winkel 462 vierkante meter groot kan worden (150 vierkante meter meer dan nu).

,,Dat is prima, positief nieuws voor ons'', zegt Kennis. Hij heeft al jaren het plan om te verhuizen naar noord. ,,Aangezien ik op de huidige locatie aan alle kanten in de loop der jaren ben ingesloten door nieuwe supermarkten.'' Sinds jaar en dag zit er al een supermarkt aan de Amersfoortsestraat. Dat is op dit moment een Jumbo, in het verleden een C1000 en Super de Boer. Sinds 2014 zijn daar de Jumbo aan de Nieuwe Markt en de Lidl aan de Oldenbarnevelderweg bijgekomen.

In Bloemendal wil Spar een buurtwinkel openen naar de maatstaven van de modernste Spar-concepten. ,,Dat betekent een nette winkel, vooral gericht op gemak. Een nieuwe woonwijk betekent over het algemeen veel tweeverdieners, dus we willen aan de slag met kant en klare maaltijden, met vers bereide pizza's, dat soort dingen. Daarmee willen we ons ook richten op de bewoners van de nieuwe Nebo-locaties in Bloemendal.''

De winkel is geprojecteerd in fase II van Bloemendal, het gebied ten noorden van sportpark Oosterbos. Eerder zijn er al eens ideeën geopperd om daar een soort klein wijkcentrum te realiseren. Kennis: ,,Die invulling laat ik graag aan de gemeente over, maar voor mij zou het natuurlijk mooi zijn als het gebied een bredere functie aan voorzieningen krijgt. Dat hoeven niet per se winkels te zijn, maar kan ook ruimte zijn voor een instelling, apotheek of vereniging.''

Kennis verwacht dat het nog wel enkele jaren zal duren voordat de verhuizing een feit is. ,,We wachten het even af hoe het verder loopt.'' Op basis van de verdeling zoals opgenomen in het rapport van Seinpost, is er geen ruimte om de bestaande winkel aan de Korenbloemstraat na verhuizing van de Spar open te houden. Spar was overigens niet de enige winkel die zijn oog liet vallen op nieuwbouwwijk Bloemendal. Ook Jumbo heeft aangegeven er een nieuwe winkel te willen realiseren. Coop zou de huidige winkel aan het Jan Seppenplein naar Bloemendal willen verhuizen, zo meldde Seinpost. Deze twee verzoeken zijn nu niet gehonoreerd.

Wouter van Dijk
Foto: Wouter van Dijk
Wouter van Dijk
Foto: Wouter van Dijk