PREMIUM ARTIKEL

Landelijke primeur met prikbus voor statushouders

Corona
Foto: GGD Gelderland-Midden
23 aug 2021, 10:50
Speciaal voor statushouders staat de prikbus dinsdag op het parkeerterrein van de Goede Herderkerk.
Speciaal voor statushouders staat de prikbus dinsdag op het parkeerterrein van de Goede Herderkerk.
BARNEVELD

Barneveld heeft een landelijke primeur met de prikbus voor statushouders die morgenmiddag op het parkeerterrein van de Goede Herderkerk staat. De GGD en VluchtelingenWerk richten zich voor de eerste keer gezamenlijk op het vaccineren van deze doelgroep. De vaccinatie-actie is nadrukkelijk niet uitsluitend gericht op statushouders: iedereen die nog niet is gevaccineerd, is welkom om tussen 12.00 en 17.00 uur een prik tegen corona te halen.

,,De GGD benaderde ons en ik zei gelijk ‘ja’ tegen deze actie in Barneveld’’, verklaart teamleider Susanne Kleberg van VluchtelingenWerk Oost-Nederland de samenwerking. ,,We hebben het idee dat veel statushouders zich wel willen laten inenten, maar dat ze omdat ze de Nederlandse taal niet machtig zijn, niet goed op de hoogte zijn van de vaccinatiemogelijkheden of het lastig vinden via de telefoon een afspraak te maken. Ook weten veel statushouders niet voldoende wat het belang is van vaccinatie.’’

De samenwerking met VluchtelingenWerk past helemaal binnen de aanpak van de GGD, vult woordvoerder Adwin Peeks van GGD Gelderland-Midden aan. ,,We werken samen met onder meer gemeenten en allerlei andere organisaties om te bekijken welke doelgroepen met een lage vaccinatiegraad, benaderd kunnen worden om zich alsnog te laten vaccineren..

Deel dit artikel via:









advertentie