De veertig exemplaren waren namelijk niet bij de bikkel van dienst, Myrte geheten, bezorgd. Ze had nog gebeld en gemaild om een en ander te herstellen, maar zonder resultaat. Myrte had haar schouders kunnen ophalen ('ik kan hier verder niets aan doen') en over kunnen gaan tot de orde van de dag, maar deze taakbewuste held wist dat haar abonnees stuk voor stuk uitkeken naar het moment waarop de krant door de brievenbus zou worden geduwd. Ze was haar klanten uitleg verschuldigd, vond Myrte, dus ging ze achter haar laptop zitten om een briefje te tikken. Na wat print- en knipacties pakte ze haar fiets en maakte ze de bekende ronde langs haar klanten. Deze keer dus niet met een krant, maar met een briefje in haar hand.

Eén van de briefjes belandde via via dus bij mij, waarop ik een collega inschakelde, die er op zijn beurt voor zorgde dat de kranten alsnog bij Myrte werden bezorgd. En Myrte, onze trouwe bezorgster, liep ´s middags haar wijk doodleuk nog een keer.

De complimenten van de abonnees logen er niet om. 'Een tien voor krantvriendelijkheid', kopte deze krant dinsdag en daar is alles mee gezegd. 'Met zulke medewerkers gaat de Koninklijke BDU nooit verloren', liet een abonnee noteren op social media.

Hulde aan deze bezorgster, die zich met recht een bikkel kan noemen. Het was zo´n heerlijke actie op de zaterdagmorgen waar ik spontaan vrolijk van werd. Geweldige mentaliteit. Deze jongedame gaat nog ver komen in haar leven, dat kan niet anders. Dat ik in 'the heat of the moment' mijn portemonnee (uit het oog) verloor en mijn pasjes moest blokkeren, mocht de pret niet drukken. Het zal u niet verbazen dat ik - net toen ik al mijn pasjes had geblokkeerd - werd gebeld met de mededeling dat mijn portemonnee was gevonden.

Het gevoel van trots, dat mij als gevolg van deze Myrte bekroop, kreeg maandag opnieuw een flinke impuls door de Samen Sterk Oranjetoer. Terwijl ik heerlijk achter mijn laptop van een hele serie oranje tompouces zat te genieten, schotelden mijn collega's u en mij een prachtige alternatieve Koningsdag voor. Met interviews op locatie, spetterende optredens en dolblije mensen. Een prachtig, verbindend evenement, dat voor een brede glimlach zorgde in bizarre tijden. Mooi dat we als Barneveldse Krant die rol mochten en mogen vervullen.

Dinsdag genoten we (onder meer via een fotoreportage in deze krant) na van Koningsdag, om woensdag weer een bijdrage te leveren aan een verbindend initiatief, deze keer afkomstig uit Voorthuizen. Loek Goede en zijn muzikale vrienden lanceerden een muzikale boodschap van hoop voor de hele wereld. De titel I do Believe (...in a better world). Met zijn enthousiasme gaf Loek in ieder geval het Goede voorbeeld.

[Erik Roest]