Met Kvinna verkoopt Wilma Koudijs duurzame mode.
Met Kvinna verkoopt Wilma Koudijs duurzame mode. Pauw Media

‘Barneveld heeft vintage kleding ontdekt’

20 april 2023 om 08:13 Zakelijk

BARNEVELD ,,Lekker in je vel zitten en je op en top vrouw voelen: dat kan kleding voor je doen”, weet Wilma Koudijs. Als eigenaresse van vintage kledingwinkel Kvinna in Barneveld draagt ze daar graag aan bij. ,,Creatieve combinaties bedenken vind ik het leukste.”

Tweedehands kleding, maar dan wel tijdloos en uit het hoge segment: dat hangt in de rekken bij Kvinna (‘vrouw’ in het Zweeds) aan de Langstraat 117. Wilma richtte de winkel in 2018 op en kreeg vlak daarna de coronacrisis voor haar kiezen. ,,Gelukkig wisten mijn vaste klanten me altijd te vinden. Daar ben ik ze erg dankbaar voor.”

KWALITEIT Inmiddels zit Kvinna weer in de lift en weten steeds meer Barnevelders, maar ook klanten van verder, Wilma’s winkel te vinden. ,,Tweedehands kleding krijgt ook hier steeds meer voet aan de grond. Logisch, want er is al genoeg kleding op de wereld.” Kvinna onderscheidt zich door uitsluitend kleding aan te bieden uit het hogere segment. ,,Ik selecteer alles zelf. Alle kleding moet netjes, van hoge kwaliteit en modieus zijn.” Ingebrachte items die Wilma niet in de rekken hangt, brengt ze naar een goed doel. ,,Ik gooi niets weg.”

ADVIES Met haar achtergrond in styling voorziet Wilma klanten graag van advies. ,,Vaak weten vrouwen niet waar ze moeten beginnen met het samenstellen van een garderobe, of ze weten niet welke kleuren goed bij ze passen. Daarom geef ik kosteloos advies in de winkel, maar ik kan ook thuis langskomen.” Groepjes vriendinnen, moeders of zussen zijn op afspraak welkom voor een pas-avond in de winkel. ,,Een gezellige, informele avond waarbij je de hele winkel voor jezelf hebt. Met de mogelijkheid om hiernaast sushi af te halen.” 

Benieuwd naar de voorjaarscollectie? Volg Kvinna op Instagram: @kvinnavintage

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie